Home / Actual / Profesorul Mihály Bencze a devenit Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele

Profesorul Mihály Bencze a devenit Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele

Organizația UDMR Săcele l-a propus pe cunoscutul și apreciatul profesor săcelean Mihály Bencze (foto dreapta) pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele.

Inițiatorii au fost chiar consilierii locali ai UDMR Géczi Gellért, Kristály Lászlo, Hlavathy Zsuzsánna şi Kádár Tamás, propunerea fiind susținută și de Asociaţia Culturală Maghiară din cele 7 sate, Asociaţia Brassoi Lapok și Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab Istvan”.

In sedinta de plen, organizata in sistem de videoconferinta, acesta propunere a fost votata astfel incat Mihály Bencze a devenit Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele.

Un titlu meritat dupa o viata in slujba educatiei a unuia dintre cei mai apreciati profesori din Municipiul Sacele.

Matematician renumit, director de şcoală, om de cultură, redactor, poet, fondator şi organizator de concursuri de matematică naţionale şi internaţionale, profesorul Mihály Bencze este și autorul a nenumărate cărţi.

Poate una dintre cele mai importante realizări ale profesorului săcelean este implicarea sa în fondarea Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab Istvan”.

Felicitări și mulțumiri din partea comunității săcelene!

Misterul scuzelor pesedistului Gâdea a fost elucidat în Libertatea.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia