Home / Actual / Proactivii pentru Gârcini au trimis cărti postale către instituțiile din Brașov

Proactivii pentru Gârcini au trimis cărti postale către instituțiile din Brașov

Echipa Proactivi pentru Gârcini a trecut la pasul urmator.

Dupa ce a organizat o actiune de curătenie in zona Garcini pe data de 1 octombrie, voluntarii campaniei au ajuns la concluzia că pot să redea realitatea și gravitatea situației, oamenilor care pot lua decizii.

Astfel, au transformat simplele „fotografii grăitoare”, în vederi. Pe spatele fiecărei cărți poștale stă un mesaj  scris de copii, tineri și alți oameni din comunitate, așa cum văd ei această situație a gunoiului și cine ar putea-o rezolva.

Vederile au fost trimise către Primăria Săcele, către Prefectura Brasov, către Consiliul Judetean sau către CIBIN SRL, prestatorul de servicii de salubritate din Săcele.

Acțiunea de cărți poștale vine în continuarea campaniei de curățenie, ca un alt pas, ce are în vedere soluționarea gravei situații a gunoaielor și a lipsei de containere, de pe străzile cartierului Gârcini.

Ne dorim ca impactul acestor cărți poștale să fie la nivelul ambelor tabere, atât din partea instituțiilor publice la care vor ajunge, dar mai ales la localnici, cei care decid viitorul cartierului și modul în care acesta se va putea dezvolta.

Proactivi pentru Gârcini aduce organizarea comunitară în Săcele, o metodă prin care oamenii se unesc și acționează în interesul lor comun, în favoarea dezvoltării comunității lor.

Echipa proiectului cuprinde 10 tineri din cartier care participă la ateliere de îmbunătățire a competențelor de leadership comunitar, tineri care vor forma ulterior primul grup de inițiativă civică al cartierului Gârcini.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply