Home / Actual / Economia braşoveană atinge borna de 9 miliarde de lei

Economia braşoveană atinge borna de 9 miliarde de lei

Activitatea economică a județului Brașov se întâmplă preponderent în municipiul Brașov. Potrivit unei analize a Camerei de Comerț și Industrie Brașov, 63,04% din cifra de afaceri a județului s-a realizat anul trecut în municipiul Brașov – 25,330 miliarde lei.

Pe locul doi în județ se află comuna Cristian, companiile de aici realizând anul trecut afaceri de 2,999 miliarde de lei, în timp ce pe locul trei a coborât orașul Ghimbavul – 2,963 miliarde lei.

4 comune din județ produc 50% din ce produc 9 orașe la un loc! 

Companiile din localitățile limitrofe ale municipiului Brașov (Cristian, Hărman, Prejmer, Sânpetru) au realizat 11% din afacerile județului, în timp ce cele din restul municipiilor și orașelor din județ (Codlea, Făgăraş, Săcele, Ghimbav, Predeal, Râşnov, Rupea, Victoria, Zărneşti) au realizat 20% din cifra de afaceri a județului.

Economia braşoveană a urcat anul trecut cu 6,5%, ajungând la o cifră de afaceri de 40,2 miliarde de lei (aproximativ 9 miliarde de euro).

Este pentru prima dată în istorie când economia Braşovului sare de borna 9 a miliardelor de euro, cel mai sus fiind anul trecut, când atingea 8,5 miliarde de euro.

conform bizbrasov.ro

Farmacia Precizia

Leave a Reply