Home / Actual / Economia braşoveană atinge borna de 9 miliarde de lei

Economia braşoveană atinge borna de 9 miliarde de lei

Activitatea economică a județului Brașov se întâmplă preponderent în municipiul Brașov. Potrivit unei analize a Camerei de Comerț și Industrie Brașov, 63,04% din cifra de afaceri a județului s-a realizat anul trecut în municipiul Brașov – 25,330 miliarde lei.

Pe locul doi în județ se află comuna Cristian, companiile de aici realizând anul trecut afaceri de 2,999 miliarde de lei, în timp ce pe locul trei a coborât orașul Ghimbavul – 2,963 miliarde lei.

4 comune din județ produc 50% din ce produc 9 orașe la un loc! 

Companiile din localitățile limitrofe ale municipiului Brașov (Cristian, Hărman, Prejmer, Sânpetru) au realizat 11% din afacerile județului, în timp ce cele din restul municipiilor și orașelor din județ (Codlea, Făgăraş, Săcele, Ghimbav, Predeal, Râşnov, Rupea, Victoria, Zărneşti) au realizat 20% din cifra de afaceri a județului.

Economia braşoveană a urcat anul trecut cu 6,5%, ajungând la o cifră de afaceri de 40,2 miliarde de lei (aproximativ 9 miliarde de euro).

Este pentru prima dată în istorie când economia Braşovului sare de borna 9 a miliardelor de euro, cel mai sus fiind anul trecut, când atingea 8,5 miliarde de euro.

conform bizbrasov.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply