Home / Actual / Primăria Săcele: Bani cheltuiți aiurea, sistem nefuncțional, incompetență demascată? (partea a II-a)
fotomontaj Saceleanul.ro

Primăria Săcele: Bani cheltuiți aiurea, sistem nefuncțional, incompetență demascată? (partea a II-a)

Vă relatam în prima parte a acestui material (CLICK AICI pt detalii) despre descoperirile Curții de Conturi Brașov, toate în urma controalelor de la Primăria Săcele.

Una dintre problemele sesizate de instituția de control a fost cea referitoare la SCIM (Sistemul de Control Managerial Intern), în fapt o parte din fisa postului de primar.

Cum primarul Virgil Popa s-a declinat competenta sau si-a declarat incompetenta, depinde cum priviti problema, Primaria a cheltuit aproape 20.000 de euro doar pentru a achizitiona consultanta in acest sens.

Toate aceste deși legislaţia îl obligă pe primar în calitate de manager (conducător) al primăriei să întocmească un Sistem de Control Manegerial Intern – SCIM –  al instituţiei pe care o conduce.

Rezultatele controlului au găsit o situaţie tragică, soră cu falimentul administrativ al primăriei conduse de primarul Virgil POPA.

Bani cheltuiți aiurea, sistem nefuncțional, incompetență demascată?

SCIM-ul este realmente nefuncţional, iar unele capitole (managementul riscurilor plus alte 3 capitole) sunt complet inexistente.

Toate acestea după cheltuirea din bani publici a sumei 19.681 euro pentru un lucru pe care primarul trebuia să-l facă singur fără a apela la altcineva.

O dovadă mai clară decât prevederile legale şi raportul Curţii de Conturi a incapacităţii administrative a primarului Virgil POPA nu poate exista.

Să nu fii în stare să elaborezi singur SCIM-ul primăriei, apoi să dai degeaba 19.681 euro unei firme la fel de incompetente ca tine (Curtea dixit), asta înseamnă cu adevărat să nu ai habar cum funcţionează primăria pe care o conduci de 4 ani.

În acest context, nu trebuie să se mai mire nimeni că suntem mai rău ca în evul mediu, atât timp cât PSD-istul Virgil POPA primarul Săcelelui nu cunoaşte cum funcţionează instituţia pe care o conduce haotic de 4 ani.

Totuși, acest lucru nu ne surprinde, deoarece rezultatele dezastrului se văd la tot pasul prin oraș.

Din păcate, momentan nu avem ce face decât să aşteptăm zile mai bune, când Săcelele va fi condus de altcineva care va cunoaşte Primăria şi îşi va da interesul ca acesta să funcţioneze în interesul cetăţenilor.”

a consemnat consilier local Cristian Popa, după o analiză a raportului de control al Curții de Conturi Brașov 

Primăria Săcele, Fincodrum, Teldrum, Liviu Dragnea, PSD

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia