Home / Actual / Primăria Săcele, Fincodrum, Teldrum, Liviu Dragnea, PSD
fotomontaj Saceleanul.ro

Primăria Săcele, Fincodrum, Teldrum, Liviu Dragnea, PSD

Fincodrum SA, compania-lider de asociere menționată în raportul Curții de Conturi efectuat la Săcele ca fiind în mod nejustificat beneficiara unor sume suplimentare de bani, este implicată într-un scandal la Brașov.

De aceasta dată unul legat de poluare și de calitatea aerului, conform unor site-uri online, dar și a unei petiții semnată de peste 800 de persoane ce locuiesc în zona Bartolomeu ce nu mai suportă mirosul.

La presiunea ce a fost pusă pe autorități, George Scripcaru a anunțat că va transmite APM Brașov un aviz negativ cu privire la reautorizarea stației de asfalt, menționând că este incompatibilă cu profilul zonei (locuințe).

Fincodrum SA. este conform presshub.ro, un partener semnificativ al celor de la Teldrum SA, compania controlată din umbră de Liviu Dragnea.

”Pentru că Teldrum SA a înțeles că un parteneriat bun te ține la suprafață și în vremuri grele. Și astfel s-a legat o frumoasă și profitabilă prietenie cu compania brașoveană care lucrează pe acord-cadru și la Săcele.”

Curtea de Conturi Brașov spune că s-au plătit sume nejustificate

Primăria Săcele a încheiat cu Asocierea Fincodrum SA-Paco Road Design Srl-D (Lider Fincodrum SA) un contract de lucrări în septembrie 2018, ce avea ca obiect „Proiectare faza Proiect tehnic şi execuţie-Modernizare şi reabilitare strada Livezii din Municipiul Săcele”.

Preţul convenit atunci pentru îndeplinirea contractului a fost de 1.071.797,45 lei, conform unei oferte financiare ce NU a fost însoţită de documentele de fundamentare a valorii acesteia.

Ulterior, valoarea a fost marita la 1.500.007,34 lei, totul datorita actualizării manoperei, o operatiune financiara pe care Curtea de Conturi a gasit-o ca fiind fara justificare in documente.

Primaria Sacele a replicat printr-un comunicat de presa ca ”valoarea abaterii de 71.335,6 lei din acordul-cadru cu Asocierea Fincodrum SA“ Paco Road Design SRL-D- Lider Fincodrum SA, a fost imputată executantului și a fost plătită de către aceștia pe parcursul misiunii de audit”

Totusi, concluzia Curtii de Conturi Brasov este CLARA! Primăria Săcele efectuat plăţi nejustificate reprezentând actualizări ale manoperei cu nerespectarea prevederilor legale.

Umbra lui Dragnea la Săcele: Plăți nejustificate de 428.000 de lei către partenerii TELDRUM

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia