Home / Actual / Primăria Săcele a trimis petiţia către Guvernul României

Primăria Săcele a trimis petiţia către Guvernul României

Nemulţumirile săcelenilor referitoare la nivelul taxelor şi impozitelor locale şi a metodei de calcul a acestora i-au determinat pe reprezentanţii Primăriei Săcele să trimită o petiţie către Guvernul României, o petiţie adresată atât primului Ministru, Dacian Ciolos, cât şi ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Dancu şi către cel al Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Prin prezentarea în petiţie a câtorva cazuri considerate de administraţia săceleană ca fiind ilogice şi împovărătoare pentru contribuabili, primarul Nistor Radu-Florea cere analizarea, modificarea de urgenţă a codului fiscal şi a normelor de aplicare pentru a intra în normalitate considerand că raţiunea şi interesul public vor soluţiona problemele ridicate.

petitie Guvern001

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

2 comments

  1. Buna ziua,
    Chiar si in conditiile vitrege ale legii 227/2015 daca Consiliul Local al Municipiului Sacele ar fi facut cateva exercitii de aritmetica si ar fi ales coeficientii minimi de impozitare nu ar mai fi fost nevoie de aceasta petitie. Prin decizia de a alege coeficientul de impozitare de 0,1% in locul minimului de 0,08% Consiliul Local a marit impozitul pe cladiri datorat de cetateni cu 25%. Tot Consiliul Local a hotarat ca impozitul pe hectar datorat de cetateni sa fie de 6700 lei cand putea sa aleaga minimul de 4215 lei si astfel a majorat impozitul pe teren cu 58,96%. Oare cum poti sa justifici trimiterea acestei petitii cand tu Consiliu Local faci aceste majorari?

  2. Cotele de impozitare erau oricum foarte mari, mai ales cota de impozitare a unei cladiri nou construite, bani care intra in bugetul local, dar cu care nu stiu ce anume se face. Impozitele sunt foarte mari, dar nejustificate, avand in vedere ca strazile sunt neasfaltate si neluminate, iar la Primaria Sacele lucreaza persoane care nu cunosc legea, care fac abuz de functii, care nu stiu sa ofere informatii, care nu respecta termenele, care atunci cand trebuie sa iti dea un document iti dau doua si cand trebuie sa iti dea doua, primesti unul. Nu este o scuza faptul ca salariile sunt mici si angajatii nemotivati, pe primul rand trebuie pus cel care plateste, care cotizeaza si care nu primeste informatii corecte. Nu este normal sa ajungi la superiori pentru a rezolva orice fel de problema, sa fii pus pe drumuri doar de dragul de a te vedea plimbandu-te pe acolo, cand tu nu ai timpul necesar, nu exista un birou de consiliere pentru pasii care urmeaza sa ii faci, dar da, se fac abuzuri si ti se cer bani.
    Iar Consiliul local putea sa aleaga alti coeficienti de impozitare, dar ei nu se gandesc la oameni!!

Leave a Reply