Home / Actual / Prima ediție a Bunloc Vertical Race, un adevărat succes!

Prima ediție a Bunloc Vertical Race, un adevărat succes!

180 de alergători au participat sâmbătă la Săcele, la una din ultimele curse de alergare montană a sezonului: ”Bunloc Vertical Race”.

Și cursa copiilor a adunat la cabana Sava din Bunloc  peste 50 de copii, cea mai numeroasă prezență fiind la cursa picilor de sub 9 ani. Cursa s-a bucurat și de o “galerie” numeroasă,  în totalaproximativ 500 de oameni alegând ieri Bunlocul pentru mișcare și aer curat.

 Bunloc Vertical Race a adus la start cei mai buni alergători montani din Romănia, competiția fiind una extrem de strânsă, favoriții impunăndu-se în final. La general, cursa băieților a fost câștigat deViorel Palici – cel mai titrat alergător al anului, pe locul II fiind Gyorgy Szabolcs – membru al clubului din Italia Valetudo, cu numeroase competiții câștigate în afară, iar pe locul III – Andrei Preda – membru al echipei ”Vertical Sport”. La fete prima poziție a fost ocupată de principala favorită, Ingrid Mutter – câștigătoare a două curse internaționale anul acesta, membră a clubului italian Valetudo, locul II a fost ocupat de Gianina Tănase – câștigătoare a mai multor curse montane din România printre care și Bușteni Vertical Race 2015, iar pe locul III a ajuns Adriana Pleoșniță – câștigătoare a Circuitului Carpaților 2015.

 La băieți peste 35 de ani câștigător a fost Muntean Florin, iar la fete peste 35 de ani Gianina Tănase.

Cursa a fost organizată de Silviu Bălan, unul din cei mai cunoscuți alergători montani din România, membru al lotului național de alergare montană, originar din Săcele, în colaborare cu CPNT Brașov. Competiția a avut ca principal partener Primăria Municipiului Săcele.

”Bunloc Vertical Race” s-a desfășurat pe dealul Bunloc din Săcele, a avut 3,5 km lungime cu o diferență de nivel de + 500m.

“Vertical Race” este o probă nou apărută în peisajul alergărilor montane și constă într-o cursă scurtă de urcare, de până în 5 km, dar cu diferență mare de nivel, ceea ce o face extrem de dificilă și de atractivă. În termeni profani am putea-o numi un ”sprint la deal”. Câștigă, evident, cel care parcurge distanța în cel mai scurt timp.

Bunloc (sau Bolnoc) este o zonă turistică pentru săceleni și brașoveni cunoscută din cele mai vechi timpuri. Până în anii 90, când zăpadă era din belșug aici exista o tradiție foarte puternică în schiul alpin. În ultimii ani zona a devenit foarte populară pentru amatorii de parapantă, mountain bike, schi de tură, dar și pentru pasionații de alergare montană.

de Mădălin Iacob – foto Robert Cadar

Citește și despre Tehnica modernă de prelucrare a cărnii și la Săcele, salvarea producătorilor locali

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply