Home / Actual / PNL spune NU majorării de taxe și impozite locale la Săcele. PSD și UDMR sunt obediente primarului Popa Virgil

PNL spune NU majorării de taxe și impozite locale la Săcele. PSD și UDMR sunt obediente primarului Popa Virgil

Primarul Popa Virgil vrea supra-impozitare pentru toți săcelenii. De această mărire ar urma să nu scape nici persoanele juridice, nici cele fizice.

Conform acestei propuneri asumată de primarul Popa Virgil toți săcelenii vor plăti impozite și taxe locale mai mari, în special pe cele mai importante 4 categorii: impozitele pe proprietate.

Cota impozitului pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice va crește cu 12,5% în anul urmator, iar clădirile nerezidențiale aflate tot în proprietatea persoanelor fizice cu 33,3%.

Vestea rea este că nu scapă nici persoanele juridice. 

Acestea vor fi suprataxate pentru ambele categorii de clădiri, rezidențiale cu 100% creștere și nerezidențiale cu 12,5%

PNL spune NU acestei propuneri, consilierii PSD și UDMR tac și asculta de ordinele primarului?

Liberalii săceleni nu sunt de acord cu această propunere de majorare și vor încerca în plen să îi convingă și pe reprezentanții altor partide că nu este un moment prielnic să mărești birurile locale.

Ciprian Sterpu, președintele PNL Săcele, spune ca ”este cel puțin neinspirată (ca să nu spun sfidătoare) o astfel de propunere de majorare în condițiile în care atât populația, cât și firmele, au avut de suferit din cauza exploziei prețurilor la utilități – gaz și curent, a inflației și a carburantului.

Popa Virgil speră că în 2023 își va echilibra bugetul local băgând mâna mai adânc în buzunarele săcelenilor, ori asta este de neacceptat pentru mine și colegii liberali din municipiu”

PSD și UDMR nu scot un cuvânt pe acest subiect, crezând că totul se va tranșa în liniște.

Desi au fost solicitati personal de redactia Saceleanul.ro sa raspunda la o serie de intrebari si sa-si exprime un punct de vedere, deocamdata niciun consilier local PSD sau UDMR nu a dorit sa spuna ceva pe acest subiect.

Iată care au fost intrebarile adresate acestora si care nimeni nu a binevoit sa raspundă.

1. Care este pozitia dumneavoastra fata de acest subiect, avand in vedere ca faceti parte din actuala structura de conducere a Municipiului Sacele? 

2. Ati fost consultat de primarul Popa Virgil si de partenerii dvs locali din inainte ca aceasta propunere sa fie prezentata public pe site-ul Primariei Sacele? 

3. Cum apreciati procentele de majorare propuse pentru principale taxe si impozite locale (cele pe proprietate persoana fizica sau juridica)? 

Se pare că doamnele și domnii consilieri PSD și UDMR sunt de acord cu supra-impozitarea săcelenilor.

Mandatul administrativ anti-săcelean al lui Popa Virgil continuă.

Popa Virgil vrea supra-impozitare pentru toți săcelenii. Nu scapă nici persoanele juridice, nici cele fizice

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia