Home / Actual / Peste 3,5 milioane euro pentru centrul multicultural din Sacele

Peste 3,5 milioane euro pentru centrul multicultural din Sacele

Cererea de finanţare depusă în urmă cu 10 luni la sediul ADR Centru din Alba Iulia de municipalitatea din Săcele, pentru reabilitarea unui obiectiv socio-educativ, a devenit un proiect finanţat din fonduri europene, prin semnarea contractului din cadrul Programului REGIO, pe domeniul de intervenţie destinat investiţiilor pentru dezvoltare urbană. Este vorba de proiectul „Centru Multicultural şi Educational în Municipiul Săcele”, prin care sunt alocate fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeana şi Guvernul României, în valoare totală de circa 3,6 milioane euro, pentru creşterea numărului de clădiri reabilitate aflate în patrimoniul acestui municipiu braşovean.

constructii 2Proiectul din arealul Zonei Metropolitane Braşov îşi propune creşterea accesului publicului larg la serviciile socio-culturale şi educative, obiectiv ce urmează a fi realizat prin activitatea de execuţie lucrări de reabilitare şi modernizare la fosta clădire a Grupului Şcolar Industrial de Construcţii Montaj. Părăsită de peste doi ani, clădirea acestui liceu din centrul oraşului Săcele necesită investiţii importante pentru reabilitare şi modernizare, ca să devină adaptată noii destinaţii sociale şi noii funcţionalităţi ce i-a fost atribuită. Practic, astfel, această cladire veche de mai multe decenii va fi pregătită în vederea desfăşurării activităţilor specifice unei societăţi moderne. Contractul de finanţare a fost semnat la Alba Iulia de către primarul municipiului Săcele, domnul Nistor Radu Florea, şi de domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Clădirea pe care o vom reabilita prin acest proiect este chiar în centrul municipiului nostru şi dorim să devină o emblemă pentru modul în care o construcţie veche poate dobândi valenţe noi, pentru atragerea şi implicarea publicului larg, în special a tinerilor, în viaţa socială. Vom crea şi noi locuri de muncă, dar mai important este faptul că vom asigura o locaţie modernă pentru activităţi educative, de care vor beneficia toţi cei peste 30.000 locuitori ai oraşului. 

Radu Nistor – Primar municipiul Săcele

Prin acest proiect va fi complet reabilitată o suprafaţă construită de peste 2500 mp aparţinând fostului grup şcolar săcelean, lucrările schimbând cu totul construcţia, de la fundaţie şi subsoluri, până la nivelul acoperişului. În noua clădire vor avea loc activităţi socio-culturale şi după o perioadă de un an şi cinci luni, cât estimează edilii că vor dura lucrările, vor fi angajate opt persoane care vor administra acest patrimoniu. În noua construcţie vor fi amplasate doua centrale termice moderne şi va fi realizată o instalaţie de climatizare. Curtea imobilului va fi ecologizată şi va fi pregătită pentru derularea unor activităţi socio-educative out-door. Valoarea totală a proiectului este de 16.636.029,90 lei, din care asistenţa nerambursabilă solicitată este de 16.152.227,04 lei, în timp ce 483.802,86 lei reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului, Municipiul Sacele.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply