Home / Actual / Peripeții în Masivul Piatra Mare! Un turist în stare de ebrietate s-a rătăcit, și-a pierdut rucsacul și refuza ajutorul Salvamontului

Peripeții în Masivul Piatra Mare! Un turist în stare de ebrietate s-a rătăcit, și-a pierdut rucsacul și refuza ajutorul Salvamontului

Stare de alertă ieri pentru echipa Salvamont care a fost anunțată că un turist din București s-a rătăcit în masivul Piatra Mare.

Alerta a fost dată de amicul turistului care a mers înainte la Cabana Piatra Mare și văzând că prietenul său nu mai ajunge a sunat la 112, apoi legatura s-a transmis prin dispecerate până la Brașov.

Astfel s-a aflat că cei doi turiști au pornit împreună spre cabană, însă pe parcurs s-au despărțit, primul continuând urcarea, iar cel rămas în urmă pornind înapoi spre Dâmbu Morii.

O echipă formată din 4 salvatori montani și 2 jandarmi au pornit în căutarea turistului rătăcit, acesta transmițându-i telefonic amicului că refuză să fie ajutat de Salvamont.

Astăzi, sâmbătă – 7 aprilie – căutarile au fost reluate într-un efectiv și mai numeros format din 4 persoane de la Salvamont, 4 de la Jandarmie și un efectiv al Poliției Predeal.

Din fericire turistul bucureștean a fost găsit în zona Dâmbu Morii, acolo unde era parcată și mașina personală.

Aici, acesta s-a apucat să le povestească reprezentanților autorităților că și-a găsit autoturismul vandalizat, un geam fiind spart.

Ulterior a recunoscut că el a spart acel geam, deoarece pe parcurul aventurii nocturne de aseară, fiind și în stare de ebrietate, și-a pierdut rucsacul, actele și cheile de la mașină.

Să zică mersi că a scăpat cu viață!

Programul de vizitare al Canionului Șapte Scări în minivacanța de Paște

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia