Home / Actual / Peripeții în Masivul Piatra Mare! Un turist în stare de ebrietate s-a rătăcit, și-a pierdut rucsacul și refuza ajutorul Salvamontului

Peripeții în Masivul Piatra Mare! Un turist în stare de ebrietate s-a rătăcit, și-a pierdut rucsacul și refuza ajutorul Salvamontului

Stare de alertă ieri pentru echipa Salvamont care a fost anunțată că un turist din București s-a rătăcit în masivul Piatra Mare.

Alerta a fost dată de amicul turistului care a mers înainte la Cabana Piatra Mare și văzând că prietenul său nu mai ajunge a sunat la 112, apoi legatura s-a transmis prin dispecerate până la Brașov.

Astfel s-a aflat că cei doi turiști au pornit împreună spre cabană, însă pe parcurs s-au despărțit, primul continuând urcarea, iar cel rămas în urmă pornind înapoi spre Dâmbu Morii.

O echipă formată din 4 salvatori montani și 2 jandarmi au pornit în căutarea turistului rătăcit, acesta transmițându-i telefonic amicului că refuză să fie ajutat de Salvamont.

Astăzi, sâmbătă – 7 aprilie – căutarile au fost reluate într-un efectiv și mai numeros format din 4 persoane de la Salvamont, 4 de la Jandarmie și un efectiv al Poliției Predeal.

Din fericire turistul bucureștean a fost găsit în zona Dâmbu Morii, acolo unde era parcată și mașina personală.

Aici, acesta s-a apucat să le povestească reprezentanților autorităților că și-a găsit autoturismul vandalizat, un geam fiind spart.

Ulterior a recunoscut că el a spart acel geam, deoarece pe parcurul aventurii nocturne de aseară, fiind și în stare de ebrietate, și-a pierdut rucsacul, actele și cheile de la mașină.

Să zică mersi că a scăpat cu viață!

Programul de vizitare al Canionului Șapte Scări în minivacanța de Paște

Farmacia Precizia