Home / Actual / Pentru că pot! În ciuda obiecțiilor celor din zonă, alianța PSD+UDMR a votat pentru PUZ Morii f.n. din Turcheș

Pentru că pot! În ciuda obiecțiilor celor din zonă, alianța PSD+UDMR a votat pentru PUZ Morii f.n. din Turcheș

Consilierii săceleni au aprobat PUZ-ul ”Construire pensiune din fonduri europene” de pe strada Morii f.n. în extravilanul Municipiul Săcele, proiect întocmit de SC Schmidt Arhitecture Studio SRL, avândul ca beneficiar pe domnul Doroftei Sorin.

De fapt, doar cei din PSD+UDMR au votat DA, cei din PNL abținându-se la vot.

Proiectul de hotărâre a trecut cu 10-9, deși locuitorii din zona unde se va construi această pensiune s-au opus inclusiv printr-o serie de obiecții la procedura desfășurată în vederea dezbaterii publice. Citiți AICI mai multe!

Saceleanul.ro a fost singura publicație online ce a menționat subiectul la vremea respectivă.

Să fii cetatean al municipiului Sacele, să descoperi ca ai fost sărit de procesul de informare publică, să faci o petiție în care să menționezi obiecțiile tale și ale vecinilor din zonă, să trimiți petiția la Primăria Săcele si tuturor consilierilor locali, să aștepți să ți-i se facă dreptate … pare un demers democratic in orice administratie locala normala, așa-i?

Nu și la Săcele!

Semnatarii petițiilor au cerut respingerea PUZ-ului pentru ca depășește coeficienții urbanistici ai zonei. PSD+UDMR a votat în liniște și nepăsare!

Mai mulți semnatari au cerut Primăriei Săcele să ia act de opoziţia locuitorilor străzii Morii (învecinaţi PUZ-ului menţionat) de a se schimba funcţionalitatea zonei (exclusiv locuinţe individuale), precum şi de a se schimba coeficinţii urbanistici (regim maxim P-P+l+M, POT max 40%, max CUT 1,0).

Aceștia au mers mai departe și au solicitat să respingă PUZ “Construire pensiune din fonduri europene”, în fapt PUZ strada Morii, f.n., (i) cu funcţionalităţi diferite de cea existentă în zonă {locuinţe individuale) şi/sau (ii) coeficienţi urbanistici mai mari decât cei ai zonei, adică: regim maxim P-P+l+M, POT max 40%, CUT max 1,0.

Primăria Săcele a răspuns că această solicitare nu este întemeiată!

Majoritatea PSD+UDMR nu a părut interesată sau impresionată de solicitările săcelenilor afectați și au mers înainte împreună, acordând un vot de DA proiectului inițiat chiar de primarul Virgil Popa.

Conform raportului de specialitate coeficientul de utilizare al terenului (C.U.T.).max. va fi de 1,40, iar regimul maxim de înălțime: S+P+2+M/R (Hmax streasina=10,00m față de C.T.N, Hmax coama=14,50m față de C.T.N).

Să fie primit!

NOU magazin de încălțăminte în centrul municipiului Săcele, cu produse noi și outlet!

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia