Home / Actual / O poveste din Săcele cu păpuşi şi pănuşi!

O poveste din Săcele cu păpuşi şi pănuşi!

Dragi prieteni, vă prezentăm un reportaj special de 1 Decembrie, unul care suntem siguri că va ajunge la sufletele dvs. de Ziua Naţională a României.

Am avut plăcerea de a fotografia şi acum de a vă prezenta într-o scurtă poveste colecţia de peste 40 de păpuşi îmbrăcate în costume populare, dar şi a unor elemente de influenţă folclorică realizate din pănuşi.

papusi 2

Da, aţi citit bine: din pănusi! Pentru necunoscători pănuşile sunt cămăşile vegetale cu care este îmbrăcat ştiuletele de porumb, existând în ţara noastră o adevărată tradiţie populară de manufacturare a unor obiecte de mici dimensiuni din acest material.

Iată că şi la Săcele avem astfel de colectionari de obiecte realizate din pănuşi, simple în structură, dar fascinante din perspectiva rezultatelor finale obţinute.

Alături de minunatele păpuşi în costume populare şi care surprind diverse ipostaze din viaţa satului românesc, colecţia este întregită şi de o serie de pălării de paie, toate împodobite cu tricolorul şi care provin din diverse zonă ale României.

Toate acestea alcătuiesc împreună un minunat tablou cu iz folcloric naţional, pe care astăzi, de 1 Decembrie, dorim să vi-l împărtăşim şi dumneavoastră.

La Mulţi Ani, România!

Citeşte pe Săceleanul.Ro şi un editorial special de 1 Decembrie!

palarii 2222

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply