Home / Actual / 1 Decembrie – Ziua Naţională!

1 Decembrie – Ziua Naţională!

Plasată mereu pe orbita zbuciumată a istoriei, România nu mai este aceea ţara prezentată în bancuri ca fiind pământul ales de Dumnezeu pentru el şi oferit în dar românilor în ultimă instanţă, să-l locuiască şi să-l îngrijească. Dar în egală măsură, România nu este nici o ţară de aruncat în lada uitării, locul de unde o naţiune este condamnată să stea şi să privească cum prezentul şi viitorul se construiesc fără ea.

Cu România soarta nu a fost blândă! Cicatricile istoriei românilor sunt marturia că, dincolo de defectele noastre, suntem un popor ce şi-a câştigat dreptul de a sta demn în faţa oricui.

Ospitalieri şi toleranţi, românii dovedesc acum, când planeta parcă a luat-o razna, că vor să continue drumul unei natiuni spre un viitor mai bun, fără a fi bântuiţi de fantomele trecutului.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, este acel moment din an când cei mai mulţi dintre noi ne amintim că ne iubim ţara. Şi până la urmă de ce nu am face-o? Cu ce este România mai prejos, decât orice alt stat de pe acest glob? Cum să nu ai la loc ales, în suflet, locul naşterii tale, al copilăriei sau al perioadei adulte?

De fapt, să-ţi iubeşti ţara aşa cum este ea, imperfectă, este dovada supremă de maturitate a unui popor. Se spune că poţi simpatiza pe cineva pentru calitatile sale, dar ajungi să-l iubeşti pentru defectele pe care le are.

Iar românii îşi iubesc ţara şi fac asta cu sinceritate!

La Multi ani români, oriunde v-aţi afla! La Mulţi Ani, România!

lma romania

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply