Home / Actual / Cladirile neîngrijite şi terenurile pârloagă vor fi taxate dur la Săcele

Cladirile neîngrijite şi terenurile pârloagă vor fi taxate dur la Săcele

Conform bizbrasov.ro, aleșii locali ai municipiului Săcele le-au pus gând rău localnicilor care nu își întrețin imobilele sau nu își cultivă terenurile. De anul viitor aceștia urmează să plătească impozite care îi vor ustura rău de tot la buzunar. Astfel, un săcelean care își lasă casa să se degradeze va plăti un impozit majorat cu 300%.

Propunerea inițială în conformitate cu proiectul de hotărâre care stabilea taxele și impozitele pe anul 2016 era ca impozitul să crească doar cu 250% în cazul clădirilor neîngijite, însă la propunerea unuia dintre consilieri a rămas bătută în cuie majorarea de 300%.

Și în cazul terenurilor agricole care sunt lăsate pârloagă, Consiliul Local Săcele a stabilit ca impozitul să crească, însă numai din al treilea an, respectiv după ce se constată că timp de doi ani nu a fost cultivat. În conformitate cu propunerea inițială, în acest caz, impozitul ar fi urmat să fie majorat cu 250%, însă unul dintre consilieri a fost mai drastic și a propus ca majorarea să ajungă la 500%, propunerea sa fiind agreată de către majoritatea aleșilor locali.

Un impozit majorat cu 300% ar urma să plătească și cei care au terenuri în intravilan, dar nu au grijă de ele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Se va aplica legea si in Garcini?

Leave a Reply