Home / Actual / Numărul persoanelor reținute în Gârcini a ajuns la 16

Numărul persoanelor reținute în Gârcini a ajuns la 16

Magistrații Tribunalului Brașov au decis soarta celor opt romi implicați în scandalul-monstru de la Gârcini, din prima zi de Paște.

Inițial, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, dar ordonanțele au expirat ieri seară, la ora 19.00. 

Astfel, magistrații au decis să-i trimită după gratii, pentru 30 de zile, pe toți cei opt inculpați. Este vorba despre șapte bărbați și o femeie, care au formulat si contestatii

Alte opt persoane au primit  ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar marti, la Judecătoria Brașov vor afla dacă primesc și mandate de arestare pentru 30 de zile. Toți sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de “tentativă la omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice”.

„Politistii brasoveni au continuat cercetarile intr-un dosar penal disjuns, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov sub aspectul savarsirii infractiunilor de incaierare si tulburarea ordinii si linistii publice.

Astfel, a fost probata activitatea infractionala a inca 8 persoane, acestea fiind retinute pentru 24 de ore. Toate cele 16 persoane au fost introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov”, a spus purtatorului de cuvant al Politiei Brasov Nadia Olaru.

In prima faza, opt persoane au fost retinute pentru tentativa de omor, incaierare si tulburare in urma scandalului din Sacele.

Pe filmare se vede o masina intrata in cativa oameni, dupa care este atacata cu bate sau lopeti.

In imagini apar si cativa politisti care se intreaba daca sa intervina sau nu. In incaierare mai multe persoane au fost ranite, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

Spiritele s-au calmat dupa ce politistii au tras focuri de avertisment.

(VIDEO) Ciocniri violente în Gârcini, cu Poliția prinsă la mijloc: Lopeți, topoare, mașină vandalizată și o victimă

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia