Home / Actual / Noutăți în echiparea Spitalului Municipal Săcele

Noutăți în echiparea Spitalului Municipal Săcele

La finalul anului trecut, Spitalul Municipal Săcele a achiziționat mai multe echipamente pentru sectoarele Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, Anestezie-Terapie intensivă și Anatomie Patologică, unice în județul Brașov, cu scopul de a grăbi momentul diagnostic și pentru a asigura pacienților confortul necesar în timpul anumitor intervenții medicale invazive. 

Astfel, Compartimentul de Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie a fost facut un upgrade al liniei de endoscopie existente prin achiziția unui videocolonoscop, a unui videogastroscop și a unei mese de dezinfecție pentru acestea.

În Compartimentul de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) unde sunt internați pacienți cărora în cazul endoscopiei li s-a făcut anestezie, s-au achiziționat două aparate de ventilație pentru menținerea funcțiilor vitale. Cele două echipamente deservesc paturile de ATI aprobate în structura organizatorică a spitalului.

La Serviciul de Anatomie Patologică au fost achiziționate un banc de pus în lucru cu aspirație pentru histologie, util în cazul prelevării eșantioanelor tisulare și biopsiilor de analizat, un procesator automat de țesuturi, o stație de includere la parafină, un colorator automat de lame histologice și un imunosteiner automat.

În judetul Brașov, precum și în cele învecinate, nu există în spitalele publice echipamente de imunohistochimie automată, aceasta metodă de diagnostic efectuându-se manual, având costuri foarte ridicate.

Prin modernizarea serviciului de diagnostic histopatologic și imunohistochimic, Spitalul Municipal Săcele și-a propus să vină în sprijinul pacienților din județul Brașov și nu numai, prin efectuarea investigațiilor menționate prin decontare de către CNAS, timpii de așteptare scurtându-se în vederea aplicării unui tratament eficient.

Sumă URIAȘĂ din partea primăriei pentru o companie din Săcele. Pentru ce sunt banii?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia