Home / Actual / Elevii vor putea învăţa meserii noi la Liceul Tehnologic ”Victor Jinga”. Care sunt acestea?

Elevii vor putea învăţa meserii noi la Liceul Tehnologic ”Victor Jinga”. Care sunt acestea?

Municipiul Săcele este unul din puținele orașe în care funcționează clase de învățământ profesional în sistem dual.

În actualul an școlar, peste 140 de elevi își desfășoară activitatea la Liceul Tehnologic ”Victor Jinga”.

Aceștia învață următoarele meserii: sudor, turnător, operator la mașini cu comandă numeric, comerciant-vânzător, recepționer-distribuitor și confecționer produse electrotehnice.

Din anul școlar 2020-2021, conform proiectului cifrei de școlarizare aprobat, încă 91 de elevi vor învăța, pe lângă meseriile enumerate mai sus și acelea de strungar, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, legător și tipăritor offset.

Firmele care vor susține învățământul profesional în sistem dual la Săcele, în anul școlar 2020-2021, sunt Electroprecizia Electrical Motors , Raptronic Process Engineering, SIT România, Hidraulica, For Nice Events, Revitas, Axa Plus, Disz Tipo și Dewulf.

Învățământul profesional dual este unul care colaborează activ cu agenții economici și pregătește specialiști prin directa implicare a firmelor în actul de învățământ.

Pe parcursul școlarizării, elevii beneficiază de cursuri de pregătire, atât teoretică, dar mai ales practică, de burse, iar la final, ei au garanția obținerii unui loc de muncă remunerat corect în țara noastră.

Brio Market angajează casier/lucrător comercial alimentar

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia