Home / Actual / Sumă URIAȘĂ din partea primăriei pentru o companie din Săcele. Pentru ce sunt banii?

Sumă URIAȘĂ din partea primăriei pentru o companie din Săcele. Pentru ce sunt banii?

Între 2 sarmale și un caltaboș, o companie din Săcele a primit un URIAȘ “cadou” de Sărbători din partea autorităților săcelene.

Este vorba de 7,5 milioane de lei (suma maximă) pe care îi va primi CIBIN SRL, prestatorul de servicii de salubritate de pe raza municipiului nostru, companie ce beneficiază și de o extensie de 2 ani și jumătate a contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului Public de Salubrizare.

Acest contract a început în 8 decembrie 2014 și urma să expire în decembrie 2019.

Administrația de la Săcele pare mulțumită cu modalitatea în care se desfășoară activitatea de salubrizare pe raza municipiului, și în loc de licitatie a “premiat” prestatorul cu încă 2,5 ani de contract, deși săcelenii și-au manifestat în nenumarate rânduri obiecțiile față de acest serviciu.

Mai mult decat atât, extensia contractuală a venit la pachet și cu suma de 7,5 milioane de lei, acordata cu multă bunăvoință la propunerea primarului PSD Virgil Popa.

Cum s-a ajuns la cele 7,5 milioane de lei?

Având în vedere necesitatea asigurarii continuității serviciului de salubrizare și deszăpezire pe raza Municipiului Săcele, administrația a procedat la o analiză economică a contractului de concesiune nr. 92/08.12.2014.

Astfel, s-a constat faptul că la momentul decembrie 2019 mai era disponibilă suma de 2.026.325,69 lei fără TVA, pentru asigurarea serviciului.

În aceste condiții și ținând cont de faptul că acest contract a fost prelungit, se impunea în mod automat și suplimentarea valorii estimate a contractului inițial.

Cum această sumă a fost de 15.000.000 lei fara TVA, respectiv 3.000.000 lei /an fara TVA, a rezultat că valoarea necesară în vederea suplimentării ca urmare a prelungirii perioadei conform actului aditional nr. 11 este de 7.500.000 lei fără TVA.

Simplu și fără dureri de cap!

foto cover cu caracter informativ

La Săcele, anul începe cu o săpătură. Acolo unde s-a asfaltat de curând!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia