Home / Actual / Noul manager de la Electroprecizia anunţă schimbări în viitor

Noul manager de la Electroprecizia anunţă schimbări în viitor

Photo_Prith-Harasgama-201x300Compania  Electroprecizia are din luna februarie un manager britanic care a mai condus companii ca ABB Elveţia, Alstom Power Global Projects.

Prith Harasgama (foto) a lucrat şi în departamentul aerospaţial al Ministerului Apărării din Marea Britanie, în acea perioadă construind împreună cu cei de la Rolls Royce programul de dezvoltare al motoarelor aeriene, precum şi noi produse şi servicii în sectorul aerospaţial militar şi civil.

Am un mandat pe patru ani. Îmi doresc să aduc compania de la 22 de milioane de euro venituri anuale la peste 50 de milioane de euro în 2018. Acesta este targetul meu”

a declarat Prith Harasgama.

A venit in Electroprecizia prima oară în 2010, împreună cu colegii săi de la Deloitte pentru a lucra la o strategie de dezvoltare a societăţii. „EP este o compania interesantă, cu mult potenţial”, a explicat Harasgama alegerea de a ajunge la conducerea firmei din Săcele.

 Diversificarea business-ului

Britanicul şi-a propus ca în următorii patru ani să diversifice business-ul Electroprecizia. „Acum noi ne bazăm pe  afacerea de motoare electrice, dar pentru a te aşeza pe un scaun acesta trebuie să aibă cel puţin trei picioare. Acum scaunul nostru are doar un picior. Vom  identifica care sunt business-urile de viitor,  vom reuşi să creştem o parte din companiile din grup si vom înfiinţa altele”, a explicat Harasgama.

Anul acesta, planul investiţional al companiei este de 4,4 milioane de euro, în creştere faţă de anii trecuţi. Pentru anul acesta, conducerea companiei aşteaptă o creştere a business-ului cu 11%, de la 88,37 milioane de lei la 98,14 milioane de lei. Profitul companiei ar urma să crească, potrivit proiectărilor bugetare ale noii echipe de manageri, cu o treime, de la 3,62 milioane de lei la 4,82 milioane de lei.

 Discută cu 11 firme pentru parcul industrial 

Compania va dezvolta în următorii ani  un parc industrial în care încearcă să atragă firme cu profil electrotehnic, conex activităţii Electroprecizia.

Ne dorim ca pe viitor să colaborăm cu aceste companii, ba chiar să încheiem  joint-venture cu ele. Avem discuţii deja cu 11 companii din Marea Britanie, Elveţia şi Germania în acest sens. Important este că  ele sunt receptive  şi interesate de colaborarea cu noi din primul moment

a explicat Prith Harasgama.

Practic, compania săceleană le-ar putea asigura companiilor atrase servicii de management financiar, servicii de IT, management energetic, resurse umane, precum şi servicii de dezvoltare, consultanţă şi marketing.

Cred că prima companie care se va reloca la noi se va muta la începutul anului viitor. Probabil că nu va fi o companie britanică, deoarece britanicii sunt mai deschişi business-urilor pe care le realizează cu fostele lor colonii decât afacerilor din Europa

a precizat Harasgama.

(articol preluat de pe site-ul bizbrasov.ro)

(foto: bizbrasov.ro)

Citeşte şi despre majorările de preţ ale apei la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply