Home / Actual / Muzeul Etnografic Săcele parte a “Zilelor europene ale morilor și patrimoniului mulinologic”

Muzeul Etnografic Săcele parte a “Zilelor europene ale morilor și patrimoniului mulinologic”

“Zilele europene ale morilor și patrimoniului mulinologic” s-au sărbătorit si in Romania,  în zilele de 21 și 22 mai 2016, Muzeul Etnografic Săcele fiind singurul din tară care a participat la această manifestare europeană.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut  loc sâmbătă, 21 mai, ora 14.00, iar programul manifestărilor a cuprins vizite ghidate la complexul de instalații tradiționale pentru finisat țesăturile groase de lână, unde cei interesați au putut vedea o piuă, o vâltoare și un teasc de presat dimia.

Aceste instalații au funcționat în satul Tărlungeni până în 1994, iar pentru a fi salvate și conservate au fost achiziționate de Muzeul Etnografic din Săcele.

De asemenea, participanții au putut urmări proiecția a două filme documentare: unul despre familia fostului proprietar al ansamblului și altul despre cum funcționează aceste instalații.

muzeul etnografic

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. "La mai mult și la mai mare"! 😉 Mulțumesc pentru susținere!

Leave a Reply