Home / Actual / Municipiul Săcele primește peste 8,9 milioane de lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Noi vă spunem unde se duc acești bani!

Municipiul Săcele primește peste 8,9 milioane de lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Noi vă spunem unde se duc acești bani!

In ședința Comitetului de Avizare din data de 8 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 3 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17.

Proiectele aprobate în cadrul ședinței de ieri, sunt următoarele:
– Orașul Râșnov, județul Brașov – Sumă aprobată: 4.974.043,35 lei;
– Municipiul Săcele, județul Brașov – Sumă aprobată: 8.924.931,73 lei;
– Municipiul Făgăraș, județul Brașov – Sumă aprobată: 7.997.129,10 lei.

Municipiul Săcele va folosi acești bani pentru a dezafecta rampa de gunoi neconformă din zona Subobrej.

Depozitul de deşeuri municipale din Săcele, aflat în zona Subobrej, atârna ca o piatră de moară de gâtul administraţiei săcelene, acesta fiind pentru multi ani atat o problemă de mediu, cât şi cu una financiară.

Depozitarea deşeurilor municipale a început în 1976, pe o zonă aflată la nord-est de Săcele, pe malul stâng la raului Tărlung.

În ianuarie 2009 au apărut primele discuţii referitoare la oportunitatea închiderii rampei de gunoi, iar din 2011 Primăria Săcele s-a asociat, alături de alte entităţi din judeţ la “ISO Mediu”, o asociaţie ce avea ca principal scop accesarea de fonduri europene pentru inchiderea rampelor municipale din judeţul Braşov.

Bulevardul Brașovului va fi blocat timp de 2 luni tronson între străzile Canalului și Morii.

Mesajul șoferului de tir din Oradea i-a împărțit pe săceleni în 2 tabere: Unii spun că nu este adevărat, alții confirmă că au trecut prin așa ceva

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia