Home / Actual / Liceul Teoretic ”George Moroianu”: 153 de elevi au participat la o acțiune de prevenire cu privire la consumul de alcool, tutun și droguri

Liceul Teoretic ”George Moroianu”: 153 de elevi au participat la o acțiune de prevenire cu privire la consumul de alcool, tutun și droguri

Joi, 10 noiembrie 2022, la Liceul Teoretic George Moroianu a avut loc o acțiune de prevenire cu privire la consumul de alcool, tutun și droguri.

La eveniment au participat domnul Comisar-Șef de Poliție Gheorghe Paul, din cadrul Agenției Naționale Antidrog (Centrul de Prevenire, Evaluare și Cionsiliere Antidrog), precum și 153 de elevi din clasele gimnaziale, însoțiți de 8 cadre didactice.

Activitățile de prevenire au avut ca scop dezvoltarea competențelor personale ale elevilor, prin diseminarea unor informații utile, urmărindu-se formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de tutun, alcool și substanțe psihoactive.

S-a pus accent pe conștientizarea de sine, abilități de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor neplăcute, abilitatea de a face față presiunii grupului și adoptarea deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Totodată, a fost prezentată Legea nr 143/2000, privind traficul și consumul de droguri.

Nu în ultimul rând, activitatea a reamintit copiilor regulile de circulație preventivă, pentru deplasarea în siguranță pe drumurile publice.

Alarmă falsă cu bombă la un liceu din Săcele – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia