Home / Actual / Universul Montessori Brașov a sărbătorit Laternenfest la lacul Noua

Universul Montessori Brașov a sărbătorit Laternenfest la lacul Noua

În fiecare an, în luna noiembrie, Universul Montessori Brașov sărbătoreste Laternenfest – sărbătoarea Sfântului Martin.

Este un eveniment devenit tradiție în locațiile noastre, început acum 5 ani la Universul Montessori Bartolomeu.

Anul acesta, aproximativ 400 de copii, părinți și bunici, și-au dat întălnire în data de 10 noiembrie, în parcul Noua, pentru a duce tradiția mai departe.

Tradiția își are originile în legenda Sfântului Martin, cu îndemn de a urma exemplul de bunătate și altruism al acestuia, care în una din călătoriile sale, a întâlnit un cerşetor aproape îngheţat de frig.

Acesta şi-a tăiat pelerina în două cu sabia şi a împărţit-o cu omul sărman. Noaptea, în vis, i-a apărut Iisus, în care Martin l-a recunoscut pe cerşetor.

„Ce i-ai dat acelui cerşetor, mie mi-ai dat”.

În amintirea acestui soldat inimos, care a devenit un simbol al iubirii aproapelui, copiii sărbătoresc Laternenfest. Procesiunile cu lampioane sunt cunoscute încă din anul 1886 în Germania.

Dacă nu cultivăm bunătatea încă de când sunt mici, nu o să avem nici mai tărziu ce roade să culegem. Iar astăzi, am fost martorul unor fapte de bunătate. Mi-am dat seama că speranța încă există și că se mai poate face o schimbare prin acești copii care chiar cred în bunătate, lumină și iubire! Ei trebuie să schimbe lumea după chipul și credința lor!

Cu felinare aprinse, am plecat într-o scurta călătorie, am cântat iar la final am împărțit covrigi și biscuiți pregătiți acasă de cei mici.

Mihai Nicula, Fondator Universul Montessori Brasov

Alarmă falsă cu bombă la un liceu din Săcele – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia