Home / Actual / Liberalii s-au întâlnit în şedinţă naţională la Săcele

Liberalii s-au întâlnit în şedinţă naţională la Săcele

În acest weekend a avut loc la Săcele, la Hanul Mureşenilor, unul dintre cele mai importante evenimente politice ale începutului de an: şedinţa de birou permanent naţional a Tineretului Naţional Liberal, o structură ce coordonează activitatea tuturor membrilor PNL sub 35 de ani.

La întâlnirea de la Săcele au participat și liderii locali ai PNL: candidatul la președinția consiliului județean Brașov, Adrian Veștea, dar și George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

În timpul scurtului discurs adresat participanților, edilul Brașovului a vorbit despre sprijinul pe care l-a acordat tinerilor de-a lungul timpului, George Scripcaru punctând că îl susține pe Lucian Pascu (32 de ani) în tentativa acestuia de a deveni candidatul PNL pentru primăria Săcele.

Timp de 2 zile, peste 100 de tineri din toate zonele geografice ale României au dezbătut aspecte legate de activitatea politică, dar și despre posibilitatea de a susține candidatura cât mai multor persoane sub 35 de ani la alegerile locale. Acesta susținere a fost transformată într-o rezoluție politică pe care tinerii liberali au transmis-o seniorilor din PNL și opiniei publice. Iată conținutul ei complet:

Rezoluţia TNL: 2016 – Anul tinerilor şi al reformei clasei politice

Rezoluţia TNL: 2016 - Anul tinerilor şi al reformei clasei politiceAlegerile constituie instrumentul de manifestare ciclică a puterii poporului asupra reprezentanţilor.

2014 şi 2015 au fost anii în care clasa politică a primit semnale ferme că relaţia alegător-reprezentant trebuie radical schimbată.

Alegerile din anul 2016 vor constitui punctul de referinţă al schimbării unui mod de a face şi a înţelege politica, anul în care alegătorii români au atins maturitatea de a cere şi a alege.

În 2016 alegătorii nu cer doar schimbarea generaţiilor de oameni politici, ci şi un nou model de relaţionare politică dintre reprezentaţi şi reprezentanţi.

Mai aproape de oameni, mai aproape de comunităţile locale nu vor mai rămâne doar simple sloganuri rostite în campania electorală. Vor fi fapte, iar cine nu va respecta angajamentele asumate, va fi sancţionat cu respingerea definitivă din calitatea de reprezentant al comunităţii.

Aşteptările alegătorilor sunt mari, iar partidele care nu sunt capabile să se adapteze, să impună criterii de integritate şi performanţă candidaţilor, vor plăti preţul respingerii definitive.

Partidul Naţional Liberal, spre desosebire de ceilalţi competitori politici, deţine o resursă umană valoroasă, pregatită să confirme în faţa alegătorilor.

Tinerii liberali sunt pregătiţi să îşi asume responsbilităţi şi să contribuie la schimbarea modului de a face politică. Este momentul ca generaţia tânără să fie consultată şi să-şi impună punctele de vedere.

Peste 2000 de tineri liberali doresc să devină vocea generaţiei lor şi şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile locale.

Istoria ne-a arătat că tinerii au fost motorul marilor schimbări. Dacă la Revoluție și în Piața Universității tinerii au fost majoritari, acum, la peste 25 de ani de la acele tragice evenimente care ne-au adus schimbarea, tot tinerii pot fi motorul schimbării, catalizatorul dezvoltării accelerate a României.

PNL este singurul partid care a dovedit o maturitate organizațională ce permite promovarea tinerilor pe criterii de performanță. Din PNL au promovat cei mai mulți politicieni tineri în politica mare a României. Primul filtru de selecţie, competiţia dură din interiorul partidului, ne-a învățat că tinerețea în sine nu este un atu dacă nu este dublată de profesionalism.

Considerăm că drumul României în schimbare se apropie de final şi începe drumul României schimbată în bine.
Se apropie de final şi drumul generaţiei oamenilor politici care au trăit comunismul şi începe drumul generaţiei oamenilor politici liberi de umbra comunismului.

Departamentul de Comunicare al TNL

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. oameni noi dar problemele sunt vechi…

Leave a Reply