Home / Actual / La Săcele, de luni, doar o parte din școli și grădinițe își deschid porțile pentru cursuri fizice. Unele rămân în online!

La Săcele, de luni, doar o parte din școli și grădinițe își deschid porțile pentru cursuri fizice. Unele rămân în online!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi (vineri – 5 noiembrie ) Hotărârea nr. 99/2021, privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19, prin care se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021, privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Măsurile propuse în Hotărârea nr. 99 a CNSU produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Ce se întâmplă la Săcele? Ce unități educaționale rămân în online?

Conform datelor statistice de pe site-ul ISJ Brasov, considerate ca fiind cele oficiale, doar o parte din scolile si gradinitele din municipiu indeplinesc criteriile pentru a functiona fizic.

Acestea sunt Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brădet Săcele, Liceul Teoretic ‘George Moroianu’ Săcele, Liceul Teoretic ‘Zajzoni Rab Istvan’ Săcele, Școala Gimnazială Nr. 4 ‘Frații Popeea’ Săcele și Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele.

2 grădinițe, 1 școală gimnazială și 1 liceu nu au procentul de vaccinați de minim 60% și vor relua cursurile în sistem online.

Este vorba de Grădinița cu Program Normal Nr. 4 Săcele, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Săcele, Școala Gimnazială Nr. 1 Săcele și Liceul Tehnologic ‘Victor Jinga’ Săcele.

Denumire PJ Total persoane angajate cu norma de bază în unitate Numărul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză Procentul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brădet Săcele 39 27 69.2%
Grădinița cu Program Normal Nr. 4 Săcele 8 4 50.00%
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Săcele 41 21 51.22%
Liceul Tehnologic ‘Victor Jinga’ Săcele 69 40 57.97%
Liceul Teoretic ‘George Moroianu’ Săcele 90 61 67.78%
Liceul Teoretic ‘Zajzoni Rab Istvan’ Săcele 35 23 71.42%
Școala Gimnazială Nr. 1 Săcele 31 14 52.17%
Școala Gimnazială Nr. 4 ‘Frații Popeea’ Săcele 39 30 76.92%
Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele 85 54 66.23%

În timp ce Poliția Locală a fost transformată în poșta politico-administrativă, Primăria Săcele achiziționează servicii de pază și ordine

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia