Home / Actual / La inițiativa primarului, municipalitatea va plăti o chirie dublă pentru grădinița nr. 5 din Electroprecizia

La inițiativa primarului, municipalitatea va plăti o chirie dublă pentru grădinița nr. 5 din Electroprecizia

Dacă pe de-o parte spune că va face demersuri legale pentru a recupera grădinița nr. 5 și pentru a o readuce în patrimoniul orașului, promisiuni făcute și în februarie 2020 și reluate public doi ani mai târziu în februarie 2022, primarul Popa Virgil a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Săcele prin care municipalitatea ajunge să plătească o chirie dublă pentru imobilul din Electroprecizia.

Acest punct a fost votat în ianuarie 2022.

Prin expunerea de motive, primarul inițiator spune că solicitarea a venit chiar din partea proprietarului clădirii, SC Electropreciza Holding SA la data de 18 ianuarie.

S-a propus atunci actualizarea chiriei lunare aferentă contractului de închiriere nr. 34409/15.05.2017, la valoarea de 4000 euro/luna+TVA.

Unul din argumentele folosite a fost faptul că această valoare nu a mai fost actualizată din 2017.

Practic, este vorba de o dublare a acestei chirii, totul pentru o constructie și teren în suprafață de 3114 mp, cu destinație de grădiniță.

Deci până să aplaudăm frenetic și naiv reluarea publică a unei promisiuni electorale din 2020 cum că această clădire va fi recuperată, haideți să remarcăm că acum bugetul orașului trebuie să suporte o mărire de chirie.

În final, cu surse la îndemână, îi remintim primarului Popa Virgil că el dorea să cumpere acest imobil, această dorință fiind stopată de grupul consilierilor PNL, care a descoperit prevederea legală ce permite deschiderea unor procese ce au ca finalitate recuperarea patrimoniului. 

Așa că, domnule primar Popa Virgil, știm că vă apropiați vertiginos de o pensionare anticipată și începeți să uitați, dar unii politiceni locali au memoria mai bună!

Cazul grădiniței nr. 5 din Electroprecizia: Acest primar chiar îi ia pe săceleni de fraieri. Din 2 în 2 ani promite același lucru, dar nu face nimic

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia