Home / Actual / Întâlnire online la Săcele pe tema ”Dimensiunea socială a animalelor hoinare”
sursa foto Facebook

Întâlnire online la Săcele pe tema ”Dimensiunea socială a animalelor hoinare”

”Societatea Română de Sălbăticie”, în parteneriat cu ”Federația Coaliția Natura 2000 România”, și ”Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov” implementează proiectul ”Animalele domestice hoinare și fără stăpân în România.

Definirea problemei sociale și de mediu printr-o abordare participativă și inovare socială”. Mai multe informații despre proiect: www.animalehoinare.ro 

În cadrul acestui proiect am realizat un grup de lucru în Săcele: Dimensiunea socială a animalelor hoinarecoordonat de Andreea Socaciu, reprezentant al Asociației pentru Parteneriat Comunitar Brașov pentru a analiza dimensiune socială a fenomenului într-o localitate urbană și complexă, cum este Săcele.

Până în prezent, în cadrul a două întâlniri, grupul de lucru a analizat date relevante împreună cu reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Local, Veterinar, persoane deținătoare de animale si afectate de animale hoinare și ai Poliției Municipale. Am căzut de acord să amendăm legislația locală, cu legislația la zi și să transmitem prin intermediul acestui proiect, situațiile care țin de amendarea legislației naționale. Am remarcat că o parte din probleme se datorează și faptului că cetățenii nu aplică legislația și dorim să cunoaștem, atât problemele lor, ce soluții propun, cât și ce atitudini au legate de microcipare și sterilizare.

Cea de-a trea acțiune care o intreprindem în Săcele, va fi o audiere publică cu cetățenii din Săcele, întâlnire la care vă invităm să participați să ascultați problemele cetățenilor din Săcele legate de animalele hoinare, să ne oferiți părerea dumnevoastră cu privire la ce se poate face în privința animalelor hoinare, dar și ajutorul dumneavoastră, în masura în care este posibil.

Intâlnirea va fi ONLINE, vineri, 11 februarie 2022, ora 19:00, la următorul link:

https://zoom.us/j/93907155305?pwd=aVMrS2s5M2MwT25ZOEgwd0R6Z0h6UT09

Totodată vă rugăm să vă înscrieți în grupul nostrum de lucru, completând și acest chestionar online, pentru a respecta normele GDPR:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePuvQNZQMNg81R9wLA_cKI9arH4NkDW21ZnhNYeb9kP3VhiA/viewform?usp=sf_link

La inițiativa primarului, municipalitatea va plăti o chirie dublă pentru grădinița nr. 5 din Electroprecizia

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia