Home / Actual / La cererea UDMR, stema municipiului Săcele este supusă unor modificări

La cererea UDMR, stema municipiului Săcele este supusă unor modificări

Desi consilierii saceleni au ales deja o stema pentru localitatea noastra, prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Săcele cu numărul 33335/27.05.2015, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Organizația Municipală Săcele, a solicitat inițierea unui alt proiect de stemă, întrucât elementele de la varianta aprobată în ședința din data de 21.05.2015, nu sunt reprezentative și pentru comunitatea maghiară.

Astfel, primarul Municipiului Săcele a aprobat inițierea altui Proiect de hotărâre privind însușirea unei variante finale de stemă. Variantele de stemă propuse conţin semne şi elemente heraldice reprezentative pentru Municipiul Săcele după cum urmează:

– Coroana murală cu 5 turnuri arată rangul de municipiu al unităţii administrativ teritoriale ;

– Poarta mocănească – face referire la tradiţia locală fiind un simbol etern al municipiului;

– Brazii și munții simbolizează bogăţia silvică şi muntoasă a zonei ;

– Cele 4 stele aurii în 6 (șase) colțuri reprezintă cele 4 sate (Baciu, Turcheș, Cernatu și Satulung) fiind de asemenea un simbol al soarelui iar în stema Țării Bârsei simbolizează focurile de alarmă. Ca simbol, soarele reprezintă sursa care ne dă viață, lumină și energie.

Iata si cele 3 propuneri:

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply