Home / Actual / La Brașov, ca la Săcele: Primarii iau bani de la buget ca să-și angajeze avocați în procese deschise doar împotriva lor, nu a comunității
fotomontaj Saceleanul.ro

La Brașov, ca la Săcele: Primarii iau bani de la buget ca să-și angajeze avocați în procese deschise doar împotriva lor, nu a comunității

Tensiuni mari și în Consiliul Local Brașov pornite de la o situație copie fidelă cu ceea ce s-a întâmplat și la Săcele.

Primarul Allen Coliban este acuzat că a forțat cu o majoritate la limită o decizie de Consiliu Local a Municipiului Brasov prin care să-și poată angaja pe bani publici o echipă de avocați care să îi acorde consultanță juridică într-un proces în care este acuzat chiar el că nu a respectat o decizie a instanței. Și nici nu a pus-o în practică!

Punctul de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 20 iulie, a Consiliului Local Braşov, privind achiziţionarea asistenţei juridice pentru reprezentarea primarului Allen Coliban în trei dosare în care a fost chemat în judecată de unii dezvoltatori care doresc să construiască pe dealurile din Şchei.

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat. Astfel, dintre cei 23 de consilieri participanţi la şedinţă, 12 au votat „pentru”, 3 „împotrivă” şi 8 s-au abţinut.

De ce este o situație identică cu Săcele?

La Săcele, primarul Virgil Popa se luptă alaturi de dezvoltatori imobiliari din Republica Moldova împotriva propriilor cetateni, locuitori din zona Bunloc.

Acolo, sub pretextul construirii de vile turistice, se înalță locuințe colective ce au primit autorizație de construire fără PUZ și fără PUD.

Consilierilor săceleni li s-a cerut să aprobe posibilitatea acordării unor sume de bani din bugetul municipiului pentru ca primarul Virgil Popa să se apere într-un proces intentat de locuitori din zona Bunloc.

Mai corect spus, era vorba de aprobarea achizitionarii serviciilor de consultanta, asistenta juridica si/sau reprezentare in justitie in speta ce face obiectul dosarului nr. 3922/62/2020 avand ca obiect actiune in anulare act emis de autoritati publice, aflat pe rolul Tribunalului Brasov.

Cum liberalii au solicitat ca această aprobare să nu se acorde, iar sintagma ”Consiliul Local” să fie scoasă din orice material final al hotărârii de consiliu local, la final, la vot … nervii consilierului PSD Medianu au cedat și acesta a spus despre colegii liberali că ”sunt proști”.

Tăvălugul pesedist merge inainte! Cu decizii abuzive, voturi dubioase, irosirea banului public și jignirea tuturor celor ce nu-s de acord cu acest mod de a face administrație!

Problema urșilor: ”Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia