Home / Actual / Problema urșilor: ”Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul”

Problema urșilor: ”Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul”

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor (FOTO 2), a reacționat după ce primarul Brașovului, Allen Coliban (FOTO 1), a criticat ordonanța de urgență adoptată de Guvern, privind intervenția în cazul urșilor care intră în localități.

El îl acuză pe primarul Brașovului că „ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criză când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zonă”.

„Văd că unii primari s-au speriat de responsabilitate deși când s-au zbătut să fie primari voiau să devină liderul comunității. Iar acum declară că au nevoie de un «ghid de utilizare» ca să poată să apere localnicii. Mă miră că primarul Brașovului are nevoie de un «ghid de utilizare» și de «cursuri de formare profesională» pentru a putea conduce celula de criză a Comitetului situației de urgență pe plan local. Asta înseamnă că ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criză când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zonă. Eu când am fost tehnician silvic, am hrănit, am spălat, m-am jucat cu pui de urși. Știu ce înseamnă relația om-urs și somez pe agenții mișcării verzilor întunecați să vorbească numai acele persoane care au fost mai aproape de urs decât mine. Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”, a declarat Tamas Sandor, pentru news.ro.

El a precizat că ordonanța pune pe primul loc viața umană și că este salutată de toți primarii din județul Covasna.

„Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul. De aceea este binevenită ordonanța de urgență pentru că, în primul rând, descentralizează procedura de luarea a deciziilor, nu trebuie să așteptăm ca aceste decizii să fie luate în București, în birouri îndepărtate, putem decide imediat care este pe plan local cea mai avantajoasă soluție pentru comunitate”, a adăugat președintele CJ Covasna

Gata cu scuzele! Acum primarul are și legea care îi permite intervenția în cazul urșilor agresivi

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia