Home / Actual / Viceprimarul Géczi, supărat pe cei ce în loc de Négyfalu, folosesc denumirea de Szecsele sau Szecseleváros

Viceprimarul Géczi, supărat pe cei ce în loc de Négyfalu, folosesc denumirea de Szecsele sau Szecseleváros

Denumirea de Szecsele nu există, spune într-o postare pe Facebook viceprimarul Géczi (UDMR).

Ba mai mult decât atât, continuă acesta … nici cea de Szecseleváros nu este corectă, ci Negyfálu (4 sate).

Pur și simplu înnebunesc cand discut cu cineva și încep să-mi spun în limba maghiară: „Am auzit că în Szecsele …” sau „Când ajung acolo în Primaria Szecsele […]

În vremurile comuniste, aceste nume au fost folosite în limba maghiară (Szecsele, Szecseleváros), dar comunismul a cazut în urmă cu mai bine de treizeci de ani, și odată cu acesta și denumirile de mai sus.

Pentru a ne înțelege reciproc: orașul nostru se numește Négyfalu în limba maghiară. Fixează-l bine în capul tău și evită numele vechi, mai ales în discutiile cu mine.

spune în postare Gellért Géczi

Predecesorii mei maghiari din administrația locală și națională au luptat mult pentru drepturile lingvistice, numele maghiare, numele străzilor pentru ca acum lumea să își bată joc de aceste denumiri.

La final, Gellért Géczi spune că supararea lui este atât de mare încat, pe viitor, când cineva îl va suna la telefon cu o problemă și va folosi denumirea de Szecsele, s-ar putea să îi închidă telefonul sau pur și simplu să tacă până când va fi folosită corect numele orașului nostru.

(Reportaj) Câteva zeci de săceleni în pericol sanitar. Beau apă dintr-un izvor și pot rămâne și fără această sursă

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia