Home / Actual / (Reportaj) Câteva zeci de săceleni în pericol sanitar. Beau apă dintr-un izvor și pot rămâne și fără această sursă

(Reportaj) Câteva zeci de săceleni în pericol sanitar. Beau apă dintr-un izvor și pot rămâne și fără această sursă

Vă puteți imagina ca în fiecare zi, când aveți nevoie de apă, să parcurgeți pe jos câteva zeci de metri, să luați o găleată, să o umpleți cu apă de izvor neverificată din punct de vedere sanitar pe care să o folosiți și pentru gătit și pentru băut, dar și pentru treburile gospodărești? (foto sus)

Ei bine, aceasta este realitatea pentru câteva zeci de săceleni ce locuiesc în zona barajului Tărlung.

Ce ironie a sorții, să stai efectiv la câteva sute de metri de cea mai mare acumulare de apă a județului, dar să nu te bucuri de ea!

Sursa nesigură, dar rămân și fără ea!

Oamenii s-au obișnuit cu situația, cu răul am spune noi. Nu văd drumul zilnic ca pe o problemă, deși apa de izvor, captată într-un șah de ciment nu a fost verificată din punct de vedere sanitar. 

Mai grav pentru locuitorii din zonă este faptul că vor rămâne și fără acces la singura lor sursă de apă. 

Asta deoarece izvorul se află pe un teren privat, iar proprietarul se pregătește să împrejmuiască proprietatea și odată cu asta se blochează și accesul locuitorilor din zona la apa.

Nevoia de apă a acestor oameni poate fi rezolvată ușor de autoritățile competente, însă este bizar de ce acestea nu-s interesate să intervină ferm și rapid.

Zona superbă, păzită de … urs

Câteva case izolate, pajiște superbă, liniște și peisaj de basm … Cam așa se prezintă situația într-o zi frumoasă de vară.

Probabil că aici basmul devine cosmar când plouă mult sau iarna când nămeții blochează totul, dar oamenii nu par deranjați.

Spun că nu ar pleca niciodată, pentru că s-au obișnuit și le place. Până la urma pentru ei aici este acasă.

Adesea liniștea nopții este deranjată de câinii care latră după urșii ce vizitează zona. În special o ursoaiacă cu pui, spune o vecină. Dar nu ne deranjează, continuă aceasta, când vine ursul nu vin hoții.

Animalul salbatic este ca un paznic aici împotriva celor ce le-au furat acestor oameni chiar și o vițică din grajd.

Stai și te minunezi … În jur este sărăcie mare, cine ar fura de la acești oameni și de ce?

Nici nu mai contează, n-ai timp să găsești răspuns la tot, iar durerea cea mai mare a oamenilor revine în discuție.

Au nevoie de apă și au nevoie urgent! 

De asta am și scris aceste rânduri, poate cei capabili și plătiți să rezolve problema mai au o frântură de suflet și bune intenții. 

Bomba în Liga ERSTE la hochei! Înscrierea echipei Corona Wolves nu a fost validată pentru sezonul următor

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia