Home / Actual / În an electoral, giratoriul de la Pod Dârste revine în actualitate

În an electoral, giratoriul de la Pod Dârste revine în actualitate

“Intrarea în municipiul Săcele va fi reamenajată în zona Podului Dârste” anunță cu surle și trâmbițe primarul Virgil Popa.

Acesta consideră că intrarea în municipiul Săcele reprezintă un reper important pentru orașul nostru, iar problemele de mobilitate urbană ne obligă să regândim reamenjarea intersecției de la podul Dârste.

Prin urmare au început demersurile pentru a realiza documentația necesară acestei lucrări.

“Suntem în stadiul în care avem depus la CNAIR PUZ-ul Pod Timiș” mai spune edilul săcelean.

Conform documentației, în zonă vor fi amenajate două sensuri giratorii care vor face legătura între ocolitoarea Săcelelui și cea a Brașovului, cât și între DN1 și ieșirea din municipiu.

Poveste veche, ciorbă reîncălzită?

Modernizarea accesului auto în zona Pod Dârste nu este deloc o idee nouă.

Aceasta apare ca prioritate absolută în Strategia de dezvoltare durabilă a Municipiului Săcele 2014-2020.

De altfel, periodic, subiectul este readus în actualitate de autorități, care prezintă scheme, desene, grafice cu giratorii și sensuri noi … iar apoi uită de tot, aruncă dosarul într-un sertar … și povestea este reluată când este nevoie de ea.

În aprilie 2014, am scris despre acest subiect chiar în Saceleanul.ro

La vremea aceea, am prezentat publicului faptul că “edilii braşoveni împreună cu cei din Săcele vor să demareze în următoarea perioadă lucrările de reamenajare a intersecţiei de la Pasajul Dârste, astfel încât accesul şoferilor care tranzitează Braşovul spre centurile ocolitoare ale celor două municipii, dar şi spre DN 1 şi DN 1 A să fie mult mai facil.”

Astfel, în zonă se vor amenaja două sensuri giratorii, care să facă legătura atât între ocolitoarea Braşovului şi cea a Săcelelor, cât şi între DN 1 şi ieşirea din municipiul Săcele.

„Această intersecţie trebuie să fie foarte bine sistematizată, astfel încât cei străini de zonă să poată trece cu uşurinţă, iar legăturile cu cele două centuri şi cu DN 1A să fie facile”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Atunci propunerea arăta altfel, dar în esență era “tot o Mărie, dar cu altă pălarie” (articol complet jos)

Intrarea în Sacele dinspre Brasov va fi modernizata

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia