Home / Actual / Intrarea în Sacele dinspre Brasov va fi modernizata

Intrarea în Sacele dinspre Brasov va fi modernizata

Edilii braşoveni împreună cu cei din Săcele vor să demareze în următoarea perioadă lucrările de reamenajare a intersecţiei de la Pasajul Dârste, astfel încât accesul şoferilor care tranzitează Braşovul spre centurile ocolitoare ale celor două municipii, dar şi spre DN 1 şi DN 1 A să fie mult mai facil.

Autorităţile au în plan această investiţie de mai mult timp, însă, întâi de toate, au trebuit să clarifice situaţia terenurilor din zonă, ţinând cont că au existat unele litigii, cum ar fi celebru caz „Vankay”.

Două sensuri giratorii

Astfel, în zonă se vor amenaja două sensuri giratorii, care să facă legătura atât între ocolitoarea Braşovului şi cea a Săcelelor, cât şi între DN 1 şi ieşirea din municipiul Săcele.

„Această intersecţie trebuie să fie foarte bine sistematizată, astfel încât cei străini de zonă să poată trece cu uşurinţă, iar legăturile cu cele două centuri şi cu DN 1A să fie facile”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Acces direct între cele două centuri

Dacă se va construi nodul rutier, autovehiculele vor putea intra din ocolitoarea Săcele către varianta similară a Braşovului şi invers, cu bandă dedicată şi fără a mai fi necesară cedarea trecerii în diferite intersecţii.

De asemenea, la intersecţia dintre ocolitoarea Braşovului şi cea a oraşului Săcele va fi realizat un sens giratoriu. Lucrarea va avea mai multe etape, după ce se va face resistematizarea de la Pasajul Dârste urmând să se continue cu o resistematizare a traficului în zona Hanul Domnesc, astfel încât să se facă legătura cu viitoarea zonă economică a municipiului Săcele, dar şi cu noul pasaj de pe tronsonul I al ocolitoarei spre DN 11.

giratoriu darste

Primarul municipiului Săcele, Radu Nistor Florea, a precizat că împreună cu edilii braşoveni vor întocmi un grafic de lucru, astfel ca traficul să nu fie dat peste cap. „Este o lucrare foarte importantă pentru municipiul Săcele, fiindcă accesul se va face mult mai uşor. În intersecţia de lângă pasaj este o casă, dar aceasta nu încurcă cu nimic aceste lucrări de resistematizare. Noi le-am propus celor doi proprietari de acolo să se mute, oferindu-le locuinţe noi în cartierul Ştefan cel Mare, însă doar unul dintre cei doi a acceptat. Dacă nu vor accepta în continuare oferta vor rămâne în mijlocul traficului”, a precizat primarul municipiului Săcele.

sursa: brasovevents.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply