Home / Actual / Guvernul a majorat pedepsele! Cine nu respectă carantina se trezește cu dosar penal

Guvernul a majorat pedepsele! Cine nu respectă carantina se trezește cu dosar penal

Premierul Ludovic Orban a declarat că a luat decizia de modificare a Codului Penal privitoare la infracțiunile petrecute în contextul epidemiei.

“Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii privitor la epidemia de coronavirus. Exista mai multe situatii – un cetățean revine din tarile cu peste 500 de cazuri, acesta trebuie sa completeze declaratii. Daca comite un fals si nu spune din ce tara au venit va suferi consecintele legii. Comite o infractiune pedepsita cu inchisoarea”, spune primul ministru Orban

Guvernul a majorat pedepsele pentru zadarnicirea combaterii. Nu se va accepta ca cetatenii responsabili, care sunt in situatia de izolare sau carantina, sa nu respecte deciziile, sa umble liber in societate si sa riste sa ii imbolnaveasca pe cetateni. 

Deasemenea, e introdusa o noua infractiune: omisiunea de a da date. Daca intr-o ancheta epidemiologica cineva nu da informatii complete despre persoanele cu care a intrat in contact, acesta este o omisiune in informarea autoritatilor. 

“Cea mai mare parte a romanilor care trec prin aceasta perioada grea respecta legea si deciziile. Din acest motiv am decis sa inasprim pedepsele pentru a-i sanctiona pe cei care nu le respecta”, a declarat Orban, dupa o sedinta de guvern de 10 ore.

Primele măsuri economice adoptate de Guvern: Plata Șomaj tehnic-până la 75% din salariul mediu, 5 miliarde de lei-credite pentru IMM, rambursarea TVA

Multe interdicții și la Săcele. TOATE încep de mâine! Iată lista!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia