Home / Actual / Grupul psaltic TRONOS al Catedralei patriarhale va concerta la Săcele pe 12 decembrie

Grupul psaltic TRONOS al Catedralei patriarhale va concerta la Săcele pe 12 decembrie

Pe 12 decembrie săcelenii se vor putea bucura de prezența în municipiu a grupului psaltic CRONOS, cel ce va susține un concert aflat la prima ediție.

Este vorba de Concertul Tradițional de Crăciun – După datini colindăm – Editia I, ce va avea loc în Biserica Sfanta Adormire din Satulung, duminică – 12 decembrie, începând cu orele 18.00

Grupul psaltic TRONOS al Catedralei patriarhale este unul dintre cele mai cunoscute grupuri psaltice de la noi din ţară.

Numele aminteşte de una din cetele îngereşti, numită „Tronuri” şi i-a fost atribuit în anul 2007 de PF Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sub conducerea dirijorului şi fondatorului său, părintele Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei patriarhale, grupul a susţinut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale şi biserici din ţară şi străinătate.

Alcătuit în anul 1997 din psalţii Catedralei patriarhale din Bucureşti, cei care au constituit la început nucleul, Grupul a atras în timp preoţi, diaconi, studenţi şi elevi teologi, dar şi iubitori de muzică bizantină din alte domenii.

Primăria vrea să modernizeze 2 clădiri din municipiu: ”Ajungem să ne fie frică să venim acasă de la serviciu că ne dă cineva în cap că vrea să fure din curtea omului bunuri”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia