Home / Actual / Banii trec pe lângă Săcele și ajung la alții! Alte 15 milioane de lei (bani nerambursabili) ratate de Popa Virgil!

Banii trec pe lângă Săcele și ajung la alții! Alte 15 milioane de lei (bani nerambursabili) ratate de Popa Virgil!

Cu Popa Virgil primar, banii trec pe langa municipiul Sacele si ajung în proiectele altor localitati din județ.

Administrația Fondului de Mediu a alocat pentru municipii de rang II un maximum 5.000.000 lei pentru creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, dar administrația de la Săcele nu a depus niciun proiect.

Nici pentru creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, nici pentru eficientizarea energetică a cladirilor publice, categoria din urmă beneficiind de alte 10.000.000 lei sumă maximă bugetată pentru municipii de rang II.

Din informațiile Saceleanul.ro, din județul Brașov au depus proiecte primăriile din Prejmer, Zărnești, Ghimbav sau Feldioara (pentru modernizarea infrastructurii) și administrațiile din Codlea, Rupea, Prejmer, Bran sau Teliu au solicitat bani neramburasabili pentru programului de eficientizare energetică a clădirilor publice.

Săcelele ratează și acest tren al modernizării din banii altora.

Despre cum au ajuns săcelenii sub primarul Popa Virgil codașii judetului, am mai scris și AICI!

Ce puteam face cu cele 15 milioane de lei?

Scopul programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.

Conform anunțului făcut de Administrația Fondului de Mediu, obiectul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED.

Mai mult decât atât, finanțarea permite si completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED.

Obiectul programului de eficientizare energetica cladirilor publice vizează modernizarea clădirilor publice, prin finanțarea de activități/acțiuni specifice realizării de investiții pentru creșterea performanței energetice a acestora, respectiv prin îmbunătățirea izolației termice a clădirii (pereți exteriori, ferestre și uși exterioare, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste sol/subsol), precum și a altor elemente de anvelopă care închid spațiul condiționat al clădirii sau introducerea, reabilitarea și modernizarea de incalzire.

Un alt tren pierdut la Săcele de Popa Virgil, un primar ce dă senzația în fiecare zi că este plictisit de sarcinile de edil al municipiului nostru.

Popa Virgil, un primar depășit de moment și de primarii mai tineri din județ. Suma mică cerută de administrația de la Săcele din PNDL 3 – Anghel Saligny

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia