Home / Actual / LIDL și Banca pentru alimente fac colectă și la Săcele. Toate produsele ajung la persoane defavorizate sau în comunități vulnerabile

LIDL și Banca pentru alimente fac colectă și la Săcele. Toate produsele ajung la persoane defavorizate sau în comunități vulnerabile

În premiera se pot implica și săcelenii în mod direct donând la magazinul de pe strada Câmpului nr.97

În perioada 1 – 28 decembrie 2021, clienții Lidl pot dona produse neperisabile în zonele special amenajate, la ieșirile din 171 de magazine, inclusiv in Municipiul Săcele.

Toate alimentele astfel colectate vor ajunge la persoane defavorizate sau în comunități vulnerabile, prin intermediul Băncilor pentru alimente din fiecare regiune a țării.

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri. 

Clienții pot dona aceste produse în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante la program, urmând ca alimentele să fie preluate de Băncile pentru alimente din regiune.

Bancile pentru alimente din România

În România, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei.

Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și la combaterea sărăciei din țară, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

În acest context, în paralel cu donația de produse alimentare și non-alimentare realizată direct de către retailer, Lidl și Băncile pentru alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați organizează simultan o colectă de alimente prin care și clienții pot sprijini persoanele defavorizate.

Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente pentru cei peste 136.000 de beneficiari ai ONG-urilor și centrelor partenere ale rețelei Băncilor pentru Alimente.

Orfanii, bătrânii, copiii și adulții în prag de sărăcie sau persoanele cu dizabilități sunt câteva dintre categoriile defavorizate care se vor bucura de sprijin prin intermediul acestui proiect.

Primăria vrea să modernizeze 2 clădiri din municipiu: ”Ajungem să ne fie frică să venim acasă de la serviciu că ne dă cineva în cap că vrea să fure din curtea omului bunuri”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia