Home / Actual / Gabi Imre lasă driftul pentru etapa de Mini Formula 1 de la Prejmer

Gabi Imre lasă driftul pentru etapa de Mini Formula 1 de la Prejmer

După ce week-end-ul trecut s-a clasat în Top 8 la prima etapă a Campionatului Naţional de Drift 2016 de la Prejmer, organizată sub egida FRAS, pilotul săcelean Gabi Imre revine pe acelaşi circuit la sfârşitul acestei săptămâni pentru o nouă competiţie oficială, însă de karting, a doua etapă a Campionatului Naţional Dunlop cunoscut drept Mini Formula 1. De data aceasta, în cursă intră şi fiul său, Gabi Imre jr (11 ani).

În total peste 50 de piloţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 55 de ani, vor concura la Prejmer, acolo unde accesul publicului va fi gratuit. Recunoscut la nivel naţional pentru derapajele sale controlate la bordul maşinii de drift, Imre este de anul trecut şi pilot de karting, cucerind titlul naţional chiar de la prima participare la clasa DD2 Masters. Pilotul originar din Săcele a luat decizia de a intra în acest sport pentru a-şi motiva fiul în vârstă de 11 ani, care în urmă cu numai o lună a şi câştigat primul său concurs, Trofeul Academiei Titi Aur.

Acum m-a prins şi pe mine microbul, mai ales că un kart pentru categoria Pro poate atinge viteza de 220 de kilometri la oră. Este incitant şi în acelaşi timp foarte sigur, cred că este cel mai sigur sport cu motor, tocmai de aceea este recomandat tuturor copiilor, chiar şi celor care sunt începători. Băieţelul meu a fost cel care m-a motivat să mă înscriu, să mă vadă că particip, că suntem amândoi în aceeaşi competiţie. Faptul că a evoluat mult în această perioadă, nu doar din punct de vedere sportiv, mă bucură foarte mult. E mult mai organizat, are rezultate mai bune la şcoală, a devenit şi responsabil. În plus, kartingul este o rampă de lansare pentru motorsportul profesionist. Toţi marii piloţi de Formula 1 au început de aici, ar fi o mândrie ca şi fiul meu să poată ajungă la marile evenimente, dar momentan sunt fericit să îl văd pe el încântat de ceea ce face

a spus Imre, care a promis că îşi va aduce şi maşina de drift la Prejmer pentru o demonstraţie în pauzele dintre cursele de karting.

A doua etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop de la Prejmer, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, va debuta sâmbătă de la ora 9.00 cu antrenamentele libere, succedate de calificări care se vor încheia la ora 20.00, în timp ce finala va avea loc duminică, de la ora 11.00, ceremonia de premiere fiind programată pentru ora 14.30.

Mult succes!

sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply