Home / Actual / EXCLUSIV! Primăria Săcele, pusă la colț de ADR Centru: ”Autoritatea nu trebuie să pună grav în eroare […] prin furnizarea de informații incorecte”

EXCLUSIV! Primăria Săcele, pusă la colț de ADR Centru: ”Autoritatea nu trebuie să pună grav în eroare […] prin furnizarea de informații incorecte”

Consilierii locali săceleni au fost chemați în ședința de îndata in data de 20 octombrie.

Motivul? Primaria Săcele nu a fost în stare până în ultima zi (chiar cea a ședinței – 20 octombrie) să trimita documentele necesare și solicitate de ADR Centru – Agenția de Dezvoltare Regională referitoare la proiectul locuințelor social.

Este vorba de faimosul GAL Gârcini, acolo unde conduce cu mână de fier și efecte zero consilierea locala PSD, Teonia Voicescu. 

De fapt, conform mărturiilor locuitorilor din zonă, GAL-ul nu este decât o gogoașă electorală, efectele palpabile în comunitate fiind aproape NULE.

Chiar și aceste locuințe sociale, atât de necesare în Gârcini, trebuiau conform strategiei să fie de 5 ori mai multe! 

De data aceasta, finanțarea locuințelor sociale pe care Primăria vrea să le construiască este în pericol deoarece (din incompetență sau din incapacitate reală?) cei ce se ocupă de acest proiect nu au realizat o documentație care să fie conformă cu prevederile liniei de finanțare.

Pe scurt, documentația de contractare a fost returnată, iar completările solicitate sunt, după spusele unor consilieri locali, greu de îndeplinit. 

Printre neregulile sesizate de ADR Centru și care trebuiau modificate rapid amintim faptul că nu a fost transmis planul de amplasament a suprafaței de 15.4oo mp.

De asemenea, ADR Centru precizează că interpretarea solicitantului (Primăria Sacele) conform careia este decizia sa de a realiza sau nu, inainte de depunerea proiectului, dezmembrarea imobilului teren in vederea individualizarii suprafetei afectate de investitie, SAU de a propune sau nu lucrari pe intreaga suprafata de teren identificata ca amplasament al investitiei, insa aceasta decizie NU trebuie sa conduca la nerespectarea criteriilor de eligibilitate si de conformitate administrativa solicitate prin ghidul specific, fiind obligatia solicitantului de a intreprinde toate demersurile pentru conformarea cu aceste cerinte.

Mai grav este că “Autoritatea de Managament pentru POR atrage atentia asupra prevederii din declaratia de eligibilitate conform careia reprezentantul legal care isi exercita atributiile de drept pe perioada procesului de verificare si contractare trebuie sa nu se afle in situatia de a se induce grav in eroare […], prin furnizarea de informatii incorecte in cadrul prezentului apel de proiecte sau a altor apeluri de proiecte derulate in cadrul POR”

Urmările vizitei “Activistului buzoian”: Primăria Săcele și-a redescoperit preocupările pentru curățenie – Saceleanul

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia