Home / Actual / Editorial Săceleanul.Ro: A ştiut sau n-a ştiut? Aceasta este întrebarea!

Editorial Săceleanul.Ro: A ştiut sau n-a ştiut? Aceasta este întrebarea!

Opinia publică din Săcele a fost luată prin suprindere de un caz medical de amploare. O profesoară a unui liceu din oraş a fost diagnosticată cu tuberculoză (TBC), o boală contagioasă, pe care o pot “căpăta” cei ce intră în contact cu persoana în cauză.

Dacă direcţiunea Liceului Teoretic “George Moroianu” a fost pusă în faţa faptului împlinit, părinţii sunt scandalizaţi de pericolul la care au fost supuşi elevii săceleni. Unii dintre aceştia au contactat bacilul Koch şi ar putea avea boala (la momentul redactării acestui editorial, 65 de elevi au fost depistaţi pozitiv după testul IDR, deci au bacilul).

Întrebarea care stă pe buzele multor părinţi implicaţi este dacă profesoară a ştiut că este bolnavă sau nu. Iar dacă nu a ştiut şi a avut antecedente în familie, şi-a făcut analizele necesare pentru a depista dacă este bolnavă?

Un gest de normalitate pentru o persoană care lucrează cu copiii ar fi fost să-şi facă analizele. La fel de normal ar fi ca toţi profesorii să aibă analizele la zi şi ideal ar fi ca şi elevii să aibă analizele la zi.

Cazul naşte multe întrebări, dar ne oferă şi certitudini!

Cea mai importantă dintre aceste certitudini este necesitatea reintroducerii analizelor medicale la început de an şcolar atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice şi non-didactice din unităţile de învăţământ.

Aceste analize sunt cu atât mai necesare cu cât în clasele din şcolile şi liceele din România apar din ce în ce mai mulţi copii care nu au intrat în schema de vaccinare. Nu pentru că nu au dorit ei, copiii, ci pentru că asa au decis mulţi părinti.

Din păcate aceşti părinţi uita că tocmai ei au fost vaccinaţi, că tocmai în timpul generaţiilor lor au fost eradicate nenumărate boli şi epidemii datorită vaccinării.

Dar acesta este un subiect de dezbătut altădată. Vă las cu un mic sondaj de opinie despre reintroducerea analizelor medicale. Vă aşteptăm răspunsurile!

Ciprian Sterpu, Co-fondator Saceleanul.Ro

 

În privinţa analizelor medicale obligatorii la început de an şcolar consideraţi că:

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply