Home / Actual / Din păcate am avut dreptate! Cu PSD-ul la putere, cultura rămâne un domeniu vitregit la Săcele. Iată de ce?!

Din păcate am avut dreptate! Cu PSD-ul la putere, cultura rămâne un domeniu vitregit la Săcele. Iată de ce?!

Încă din startul anului 2017, am avertizat aici că la Săcele vom primi “cultură cu lingurița” (detalii AICI!).

Nu ne face plăcere să concluzionăm că am avut dreptate, dar vă transmitem următoarele informații care susțin afirmația din titlu: cultura rămâne în actuala administrație a PSD-ului un domeniu vitregit la Săcele.

De la 300.000 de lei pe an la 150.000 lei

Prima măsură luată în 2017 de administrația PSD a fost înjumatățirea bugetului acordat asociațiilor ce urmau să depună proiecte culturale la Săcele. 

În termeni reali, spuneam atunci, că ne putem întâlni cu următoarea problemă: ori vom avea un număr mic de activități finanțate, ori vom finanța mai multe activități cu un buget inferior celui solicitat prin proiecte de asociații.

Abordarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât în campania electorală, prin promisiunile făcute de candidatul Virgil Popa, asociațiile culturale și artiștii populari locali urmau a fi susținuti puternic. (foto jos)

Din păcate, din nou primarul Virgil Popa nu s-a ridicat la înălțimea promisiunilor făcute de candidatul Virgil Popa.

Odată ajuns la putere, acesta a tăiat bugetul pentru cultură la jumătate! Se pare că pentru PSD drumul de la promisiune la punere în practică este cam anevoios!  

Scade numărul de proiecte finanțate de la an la an!

Dezamăgirea mea este cu atât mai mare cu cât subiectul a fost discutat din timp, inclusiv cu primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, acesta asigurându-mă că vor fi fonduri suficiente pentru toată lumea.

spunea încă din 2017, consilierul local Ciprian Sterpu (PNL)

Realitatea a arătat că nu au mai fost fonduri suficiente pentru toată lumea!

În 2017, doar 5 proiecte culturale au fost finanțate din bugetul local, iar în 2018 numărul acestora a scăzut la 4. 

Acesta prognoză îngrijorătoare pentru orice om de cultură este posibil să se pastreze ca trend pentru că și pentru anul 2019 bugetul a rămas unul mic, de doar 150.000 lei.

Administrația PSD a mărit iarași o categorie de impozit pentru persoanele juridice la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia