Home / Actual / Administrația PSD a mărit iarași o categorie de impozit pentru persoanele juridice la Săcele

Administrația PSD a mărit iarași o categorie de impozit pentru persoanele juridice la Săcele

Vă anunțam încă din luna martie, din 22 martie mai precis, de intenția administrației PSD de la Săcele de a mai mări taxele si impozitele locale încă o dată pentru persoanele juridice ce au în posesie clădiri cu scop nerezidențial.

Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu Local la Săcele atunci când indicele a fost mărit de data aceasta de la 0,6% la 0,7% ceea ce va duce bineînțeles, la o creștere de 16% la impozit pentru o categorie de persoane juridice din Săcele in 2020.

Am spus de data aceasta deoarece acest indice a fost mărit și anul trecut pentru 2019 cu 20%.

A fost singura modificare semnificativă de taxe și impozite la Săcele, de unde putem concluziona că administrația PSD dorește să crească bugetul localității EXCLUSIV pe spinarea oamenilor de afaceri.

PNL a propus impozite mai mici, PSD chiar și mai mari

Consilierul Local PNL Săcele, Ciprian Sterpu a propus un amendament în care acest indice de 0,6% să nu crească la 0,7%, ci să rămână la aceelași nivel ca anul trecut.

Argumentele aduse au fost cele legate de situația economică ce nu este una cu o perspectivă bună, dar și de faptul că agenții economici nu trebuie împovărați suplimentar cu taxe și impozite dacă dorim ca mediul de afaceri din Săcele să prospere.

Acest amendament nu a strâns sufieciente voturi pentru a trece.

Pe de altă parte, Gheorghe Jitaru de la PSD a fost mult mai agresiv în intenții. Acesta a spus că dacă PNL propune o păstrare a indicelui la 0,6% el doreste chiar o impozitare și mai mare pentru că firmele trebuie să plătească și mai mult în 2020.

Acesta a propus un indice de 0,8%, însă nici acest amendament nu a trecut. 

Virgil Popa promitea în campanie facilități, acum creste taxele și impozitele

În campania electorală din 2016, Virgil Popa promitea printre altele facilități legale acordate angajatorilor pentru crearea de noi locuri de muncă în Săcele, crearea unui pachet de facilitati legale (locatie, deduceri/scutiri la plata taxelor si impozitelor locale etc) care sa atraga mari investitori și chiar facilități legale pentru întreprinderile mici și mijlocii locale.

Odată ajuns la putere, Virgil Popa și PSD și-a schimbat comportamentul, au uitat de promisiunile făcute și au reușit o majorare a taxei pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice ce au stătut nerezidenţial, indicele aplicat pentru 2019 fiind de 0,6%, faţă de 0.5% din valoarea reevaluată a clădirii.

Pentru 2020, acesta va fi de 0.7%! Cam câte procente electorale ar trebui sa ia PSD-ul la Săcele din partea oamenilor de afaceri … 0.7%

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia