Home / Actual / Cultură cu lingurița la Săcele! Bugetul pentru activități culturale a fost înjumătățit față de anul 2016

Cultură cu lingurița la Săcele! Bugetul pentru activități culturale a fost înjumătățit față de anul 2016

La finalul ședintei de Consiliu Local din data de 23 martie, la capitolul “Diverse” am făcut cunoscut colegilor consilieri, primarului localității și membrilor prezenți în sală un protest oficial față de reducerea drastică pe anul 2017 a bugetului pentru activități culturale la Săcele.

Practic, față de anul 2016, avem de-a face cu o înjumătățire a bugetului alocat pentru finanțările nerambursabile de la 300.000 lei, la doar 150.000 lei. În termeni reali, ne putem întâlni cu următoarea problemă: în 2017, ori vom avea un număr mic de activități finanțate, ori vom finanța mai multe activități cu un buget inferior celui solicitat prin proiecte de asociații.

Cum experiența anului trecut cu tăierile din bugete direct proporțional cu punctajul obținut a fost una negativă, varianta neplacută cu care se va întâlni Comisia din care fac și eu parte este să finanțeze doar un număr mic de activități.

Dezamăgirea mea este cu atât mai mare cu cât subiectul a fost discutat din timp, inclusiv cu primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, acesta asigurându-mă că vor fi fonduri suficiente pentru toată lumea.

Și pentru că s-a pus sub semnul întrebării veridicitatea informației și a protestului meu din ședinta de Consiliu Local, atașez mai jos, în paralel, cele două sume alocate pentru cultură în 2016, respectiv 2017.

Solicit public aparatului administrativ din Primăria Săcele să găsească urgent o solutie legală, pentru ca cele prezentate de mine mai sus să nu se întâmple!

Multumesc anticipat, Sterpu Ciprian

Președinte al Comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie, muncă, protecţie socială, sport şi agrement, protecţie copii, tineret.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply