Home / Administratie / Dezvoltarea turismului în Sacele

Dezvoltarea turismului în Sacele

Programul intitulat “Dezvoltarea turismului-un pas spre dezvoltare durabilă” și finanţat de Uniunea Europeana a ajuns la final. La ședința de consiliu local din 19 iunie 2014, dl. Florin Pepene, ca parte a administrației locale și participant la acest program, a prezentat consilierilor și persoanelor interesate câteva dintre concluziile și observațiile personale din stagiul de pregătire din Portugalia.

Astfel, programul a avut ca scop promovarea schimburilor reciproce, cooperarea și mobilitatea între sistemele de educație și de formare profesională din cadrul Uniunii Europene, astfel încât acestea să devină un reper de calitate la nivel mondial.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost :

– însuşirea de către participanţi a unor metode şi instrumente moderne de marketing şi promovare turistică , inclusiv cele bazate pe tehnologia informaţiei

-dobândirea de noi competenţe lingvistice prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză

-familiarizarea participanţilor cu relaţiile sociale şi de muncă din ţara gazdă şi cu valorile culturale şi istorice ale acestei ţări, exersând astfel cetăţenia europeană

În cadrul proiectului 15 participanţi, selectaţi dintre angajaţii Primăriei din departamentele de specialitate şi membri Consiliului Local, au participat la stagii de pregătire profesională.

Stagiile de pregătire au fost organizate în trei fluxuri :

-Fluxul Grecia – 31.03.2014 – 13.04.2014

-Fluxul Portugalia – 28.04.2014-11.05.2014

-Fluxul Spania – 05.05.2014-18.05.2014

Pregătirea participanţilor a constat în mai multe module de pregătire: pregătire lingvistică (curs de limba engleză), pregătire pedagogică şi pregătire culturală care s-au desfaşurat în România înainte de plecarea în mobilitate, şi pregătiea de specialitate care s-a efectuat în localităţile de stagiu.

La finalul plasamentului participanţii au dobândit abilităţi şi competenţe necesare pentru elaborarea şi implementarea unor strategii eficiente de promovare turistică recunoscute prin certificatul Europass Mobility.

Proiectul a fost primul de acest fel implementat de Municipiul Săcele, mobilităţile s-au desfăşurat în bune condiţii şi participanţii s-au declarat mulţumiţi de activităţile desfăşurate.

Foto: Masivul Piatra Mare – Ionut Stoica

sursa: Primaria Municipiului Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply