Home / Actual / Detalii despre ecologizarea Tărlungului

Detalii despre ecologizarea Tărlungului

Reprezentanţii primăriilor Săcele, Tărlungeni, Budila, Teliu, Dobârlău şi Chichiş au fost invitaţi la finele săptămânii trecute de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ambrus Izabella, la o şedinţă ce a avut pe ordinea de zi un singur punct: ecologizarea pârâului Tărlung. 

În apropierea malurilor acestui curs de apă, considerat unul dintre cele mai curate din judeţul Braşov, sunt aruncate cantităţi impresionante de deşeuri, care sunt „mutate” dintr-un loc în altul atunci când se eliberează apă din lacul de acumulare din care este alimentat Braşovul.

gellertViceprimarul municipiului Săcele, Geczi Gellert, a afirmat că între cei care aruncă deşeurile şi autorităţile locale este o relaţie de tip „şoarecele şi pisica”, iar cele mai mari probleme sunt cu lacul de acumulare, care este în apropierea cartierului Gârcini. „Suntem ca în Meşterul Manole. Ce curăţăm astăzi, mâine e murdar. Si oamenii, şi agenţii economici «îşi dau concursul» şi este aproape imposibil să îi descoperim, pentru cu nu avem suficienţi oameni la Poliţia Locală”, a declarat viceprimarul din Săcele.

Pe de altă parte, primarul comunei Tărlungeni,  Florin Beşchea s-a plâns că de fiecare dată când se „deschide barajul”, apa vine plină de gunoaie, iar unele dintre ele merg mai departe, la Budila.

De altfel, şi primarul comunei Budila, Irimia Marşavela, a afirmat că apa vine plină de deşeuri, dar spus că pe teritoriul comunei se aruncă cantităţi impresionante de gunoi aduse de la Braşov.

conform bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply