Home / Actual / De la 1 septembrie 2023 dispar cursele de noapte pe ruta Săcele – Brașov

De la 1 septembrie 2023 dispar cursele de noapte pe ruta Săcele – Brașov

In pregătirea momentului în care RAT Brașov va prelua transportul local de la Săcele, ies la iveala noi detalii despre ce ne așteaptă de la 1 septembrie.

O certitudine, din păcate una neplăcută, este faptul ca de la 1 septembrie dispare cursa de noapte de pe traseul Săcele – Brasov.

Motivul este unul foarte simplu, RAT Brasov nu lucrează în schimbul 3. 

Surse implicate in discuțiile dintre părți ce au avut ca subiect preluarea transportului de la Săcele spun ca Popa Virgil, primarul municipiului Săcele știa de acest aspect însă nu a dorit până în acest moment ( la 7 zile de momentul 1 septembrie ) să comunice către locuitori.

2 tipuri de bilete si abonamente la Săcele din 1 septembrie

Linia 710, cea care va deservi traseul Săcele-Garaj pana in Brasov (Poienelor), va avea ca limita a celor 2 tarife Pod Dârste si stațiile aferente.

Începând cu data de 01 septembrie 2023 operatorul regional RATBV SA va efectua serviciul public de transport pe linia metropolitană 710, care asigură legătura între Municipiile Săcele și Brașov.

Călătorii din Municipiul Săcele vor putea cumpăra titluri tarifare integrate, valabile toate liniile din Municipiul Săcele, Municipiul Brașov sau către orice altă localitate din Zona Metropolitană Brașov, unde RATBV SA efectuează un traseu de transport public local (lista traseelor disponibile poate fi consultată pe www.ratbv.ro).

Dacă un pasager călătorește cu linia 710 doar pe interiorul localității Săcele (maxim până in stația Pod-Dârste) atunci călătoria va costa 2 lei și biletul va avea o valabilitate de 60 de minute (traseu periurban – adică pe raza unei singure localități)

Un abonament pe un astfel de traseu periurban va costa 80 de lei pe luna.

Dacă în schimb un pasager călătorește dincolo de Pod Dârste, atunci biletul va costa 4 lei, transportul fiind considerat metropolitan deoarece se desfășoară între 2 localități diferite.

Un astfel de abonament va costa 150 de lei, metropolitan, dar dă dreptul la folosirea oricărei linii metropolitane, inclusiv în interiorul municipiului Brașov.

Ei șmecheri, noi fraieri! Oridecâte ori se întâlnesc Inginerul și Baciul, cetățenii unui oraș de munte mai sărăcesc un pic – Saceleanul

RAT la Săcele: Pe traseul spre Brașov vor fi 2 tipuri de tarif, în funcție de până unde veți călători – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia