Home / Actual / Comunicat RAT Brașov, despre preluarea de la Săcele: O decizie pripită, care va genera probleme

Comunicat RAT Brașov, despre preluarea de la Săcele: O decizie pripită, care va genera probleme

Conducerea Consiliului de Administratie al RAT Brasov a transmis un comunicat de presa conform căruia preluarea rutei Sacele-Brasov ( ruta 710 ) va genera o serie de probleme ce vor testa răbdarea si nervii calatorilor ce beneficiază de serviciile RAT-ului.

Precizarea este făcută în contextul în care, de la 1 septembrie 2023, ar trebui să preia şi rutele de navetă Braşov – Săcele.

O decizie „pripită”, spune RATBV, care va genera probleme în transportul metropolitan.

Problema principală? Parcul auto insuficient la momentul acesta

RATBV a transmis miercuri, 23 august, că analizează şi evaluează în aceste zile cele două oferte primite pentru achiziţionarea a 15 autobuze folosite, minim Euro 6, autovehicule de mare capacitate ce vor asigura nevoile operaţionale ale societăţii pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Municipiul Săcele.

Cele două oferte menţionate vizează achiziţia a 15 autobuze ce vor înlocui actualele autovehicule utilizate în Săcele, ce au norma de poluare Euro 2 sau 3.

O să te intereseze și RAT la Săcele: Pe traseul spre Brașov vor fi 2 tipuri de tarif, în funcție de până unde veți călători – Saceleanul

„În ceea ce priveşte stadiul în care se află această procedură de achiziţie, Consiliul de Administraţie al RATBV SA aminteşte faptul că nu a fost informat decât foarte târziu despre intenţiile de transfer a serviciului de transport public de călători din Municipiul Săcele în responsabilitatea RATBV. Mai mult, acest lucru s-a întâmplat doar la solicitările Consiliului de Administraţie, care s-a sesizat cu privire la intenţiile amintite din articolele apărute în urmă cu câteva luni în mass-media locală”, se arată într-un comunicat transmis în numele Consiliului de Administraţie al RATBV S.A.       

RATBV SA îi asigură totuşi pe utilizatorii serviciului de transport public de călători din Municipiul Săcele că „angajaţii societăţii fac tot ce este necesar pentru ca de la 1 septembrie 2023 societatea să răspundă nevoilor de mobilitate ale acestei comunităţi, la un standard cât mai ridicat, dar îşi manifestă îngrijorarea şi rezerva cu privire la capacitatea operaţională a RATBV de a deservi Municipiul Săcele fără a afecta semnificativ calitatea serviciului de transport oferit clienţilor din alte localităţi”.

Mai citește și despre: De la 1 septembrie 2023 dispar cursele de noapte pe ruta Săcele – Brașov – Saceleanul

”Graba” cu care a fost preluat traseul de la Săcele, una dintre dilemele Consiliului de Administrație

De asemenea, Consiliul de Administraţie al RATBV arată că „priveşte cu rezerve întemeiate atât soluţia aleasă în grabă de Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov şi Primăria Municipiului Săcele pentru a rezolva de la 1 septembrie 2023 problemele de mobilitate ale populaţiei acestui oraş, cât şi modalitatea de implementare a variantei alese, actul adiţional prin care RATBV devine responsabil de transportul public din Săcele fiind aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor AMDDTP Braşov în data de 16 august 2023”.    

Conducerea operatorului de transport mai dă de înţeles că decizia va fi plătită cu „nervi şi răbdare” de toţi cei care folosesc tutele metropolitane, spune bzb.ro:

„Consiliul de Administraţie al RATBV SA cere tuturor clienţilor săi să manifeste înţelegere cu privire la posibilele fluctuaţii temporare ale calităţii serviciului de transport în unele localităţi din zona metropolitană Braşov, determinate de faptul că resursele operaţionale limitate ale societăţii nu pot garanta în acest moment efectuarea transportului în Săcele în condiţii de siguranţă şi confort”.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia