Home / Actual / De la 1 august prețul gazelor naturale crește cu 5,83% pentru consumatorii casnici.

De la 1 august prețul gazelor naturale crește cu 5,83% pentru consumatorii casnici.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) anunță că majorează prețul a gaze naturale cu 5,83% pentru consumatorii casnici.

Într-un comunicat de presă, ANRE transmite că sunt îndeplinite condițiile pentru această ajustare, iar decizia a fost luată în urma solicitărilor furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor.

Anunțul are loc la doar o zi după ce Ministerul Finanțelor a propus plafonarea prețului gazelor la 55 lei/Mwh până în 2021, pentru a preveni efectele negative asupra consumatorilor casnici pe fondul liberalizării prețului de vânzare.

Comunicatul ANRE: 

,,În ședința de astăzi, 19.07.2018, membrii Comitetului de reglementare al ANRE au luat în discuție solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor.

Solicitările vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat.

În prezent, gazele naturale de proveniență internă se vând pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, preţul de achiziție al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii și a ofertei. (…)

Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale și în urma analizei minuțioase a costurilor reflectate în prețul final, Comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018”.

Citește mai jos și despre protocoalele plătite de Primăria Municipiului Săcele

Primăria Săcele le cere agenților economici sponsorizare. Ce se face cu acești bani? Vă dăm noi un exemplu!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia