Home / Actual / Dana Haralambie sare bine la Lillehammer și egalează cel mai bun rezultat în Cupa Mondială: locul 20!

Dana Haralambie sare bine la Lillehammer și egalează cel mai bun rezultat în Cupa Mondială: locul 20!

Dana Haralambie și-a egalat vineri seara la Lillehammer cel mai bun rezultat obținut în Cupa Mondială. Săceleanca a încheiat a doua etapă a acestei stagiuni pe locul al 20-lea, în urma unor sărituri de 84, respectiv 85,5 metri! Prin acest rezultat, Dana a strâns alte 11 puncte în clasamentul general, în care deține 17 puncte după primele două etape ale sezonului, conform telemarcu.ro.

Seria săriturilor de vineri din cadrul Cupei Mondiale feminine a fost inițiată de calificările pentru cea de-a doua etapă a sezonului. În această ședință preliminară, Dana Haralambie a oferit mari motive de speranță, zburând 88 de metri – a 10-a performanță exceptând precalificatele. Surprinzător, calificările au fost câștigate de franțuzoaica Lucile Morat, care a sărit cu doar 2 metri și jumătate mai lung decât reprezentanta țării noastre.

Manșa întâi a etapei secunde desfășurate la Lillehammer a fost mult mai animată decât întreaga etapă de joi. Clădind pe rezultatele bune obținute pe această trambulină în ultimele zile, Dana a zburat cu încredere 84 de metri, bifând calificarea în manșa finală fără să aștepte rezultatele celorlalte săritoare. Cu 101,6 puncte adunate în urma primei sărituri, românca a încheiat prima parte de concurs pe locul 21.

Cele mai bune sărituri ale jumătății inițiale de etapă le-au aparținut japonezelor Sara Takanashi și Yuki Ito, care au plutit 95,5, respectiv 95 de metri. Media de vârstă a ocupantelor podiumului provizoriu a fost ridicată odată cu prestația lungă a Danielei Iraschko-Stolz, care a stat în aer 93,5 metri.

Asemenea zilei de joi, Dana Haralambie a arătat o săritură îmbunătățită în manșa finală, zburând 85,5 metri. Această lungime a propulsat-o la locul de onoare, iar după prima treime dintre cele 30 de săritoare calificate în manșa secundă, românca se afla în vârful clasamentului intermediar!

Astfel, punem punct primului weekend al Cupei Mondiale feminine 2016/17, care s-a încheiat foarte bine pentru ski jumping-ul românesc. Cel puțin până la etapele din Nizhny Tagil, Rusia, Dana se află printre cele mai bune 20 de săritoare ale lumii.

Astăzi se aprind luminile de sărbătore la Săcele. Vezi care este programul!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply